Slovákov zaskočila búrlivá atmosféra, rozhodla fáza pripravenosti

NETKY.SK • 9 Január 2017, 09:14 • 2 min
Slovákov zaskočila búrlivá atmosféra, rozhodla fáza pripravenosti

ABÚ ZABÍ - Slovenskí futbaloví reprezentanti neuspeli v prvom vystúpení v kalendárnom roku 2017. Zverenci trénera Jána Kozáka prehrali s hráčmi Ugandy 1:3 v nedeľňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v rámci herného sústredenia v Spojených arabských emirátoch.

slovakia

left justify in out

Na Armed Forces Stadium v Abú Zabí strelil africký tím dva góly už v úvodnej štvrťhodine, keď skórovali Moses Oloya a Farouk Miya. Hoci po zmene strán znížil stopér MŠK Žilina Denis Vavro, gólovú poistku pre Uganďanov pridal v 77. min hlavou striedajúci Geoffrey Massa.

 

Slováci nie sú v Abú Zabí v najsilnejšom zložení, v 23-člennom kádri dostali priestor predovšetkým hráči z najvyšších domácich dlhodobých súťaží (17 futbalistov je zo slovenskej Fortuna ligy, štyria z poľskej Ekstraklasy a po jednom hráčovi z najvyššej českej súťaže a nórskej Eliteserien).


Naopak pre Ugandu s najsilnejším výberom je to príprava na vrcholné podujatie na "čiernom" kontinente - Africký pohár národov, ktorý bude v dňoch 14. januára - 5. februára v Gabone.


Na Slovensko čaká v rámci pobytu v SAE ešte jeden neoficiálny prípravný súboj proti Švédsku, ktorý sa odohrá ako duel ligových výberov oboch krajín vo štvrtok 12. januára o 13.45 h SEČ v Abú Zabí na štadióne Zayed Sports City.

Medzištátny prípravný futbalový zápas - nedeľňajší výsledok:

ABÚ ZABÍ (Armed Forces Stadium)


Slovensko - Uganda 1:3 (0:2)
Góly: 57. D. Vavro - 5. Oloya, 15. Miya, 77. G. Massa, ŽK: 12. Hassan Mawanda Wasswa, 36. Shaban (obaja Uganda)

 

Zostavy:
Slovensko: Šulla (46. A. Jakubech) - J. Kotula (46. M. Šulek), D. Vavro, M. Králik, Holúbek - Bukata (70. T. Huk), Gergel (70. Káčer), Škvarka - F. Oršula (85. P. Šafranko), T. Malec (70. Guba), Hlohovský
Uganda: Odongkara - N. Wadada (62. D. Iguma), Hassan Mawanda Wasswa (46. Jjuuko), T. Awanyi, J. Ochaya - Oloya (46. G. Massa), T. Mawejje, Geoffrey Kizito, Luwagga Kizito (82. Walusimbi) - Shaban (62. Aucho), Miya (62. Y. Sentamu)

Ján Kozák (tréner SR): "Som prekvapený, že sa zápas hral vo fantastickej atmosfére, prišlo veľa ľudí. Duel mal dobré tempo, až nezvyčajne dobré na prípravné stretnutie. Je vidieť, že hráči Ugandy sú vo finálnej fáze prípravy na Africký pohár národov. Dnes sme nezvládli najmä úvod zápasu, kde bol súper lepší v rýchlosti, protiútokoch, ktoré sme nezachytili. Dostali sme dva góly. Druhý polčas bol z našej strany iný - lepší. Dali sme kontaktný gól, čo nám veľmi pomohlo. V ďalšom priebehu bol zápas vyrovnaný, možno s našou menšou prevahou. Ukázali sme aj pekné futbalové veci. Potom sme však inkasovali tretí gól po štandardke, ktorý rozhodol. Nerád by som hodnotil našich hráčov, každý je v tejto fáze inak pripravený. Navyše prvýkrát hrali spolu v takomto zložení. Takéto zápasy však je potrebné hrať, aby sme sa posúvali vyššie."

Roman Gergel (stredopoliar SR): "Na začiatku sa ukázala trochu naša nezohranosť. Prvých 25 či 30 minút sme sa nevedeli kombinačne nájsť, ugandský súper to využil a strelil dva góly. Potom sme však mali aj dobré veci, chýbala finalizácia. Po zmene strán sa nám podarilo streliť kontaktný gól. Myslel som si, že aj vyrovnáme, ale naopak - inkasovali sme. Potom sa už hralo ťažko. Hráči Ugandy boli fyzicky i rýchlostne veľmi dobrí. Myslím si, že hlučné povzbudzovanie súpera ich fanúšikmi nám nerobilo problémy, nezväzovalo nám to nohy, sme profesionáli. Verím, že v zápase so Švédskom to bude z našej strany lepšie."

Adam Jakubech (brankár SR): "Tešil som sa na tento zápas, bol môj prvý v reprezentačnom drese. Bohužiaľ, škoda výsledku, nevyhrali sme. Taký je však futbal. V prvom polčase mi bolo Miša Šullu v bránke aj ľúto a nezávidel som mu: veľa práce nemal, dostal dva góly, za ktoré však nemohol."

Martin Bukata (stredopoliar SR): "V prvom rade som veľmi šťastný, že som dostal šancu v základnej zostave. Veľmi som sa na tento zápas tešil, užil som si ho. Dali sme do toho proti Ugande všetko a mrzí nás, že sme to nezvládli. Začali sme zle, robili hlúpe chyby. Aj za stavu 0:2 sme si však hovorili, že bojujeme jeden za druhého a dáme hlavy hore. Chceli sme zvrátiť nepriaznivý stav. Uganďania boli veľmi dynamickí, zohratí, dobre pripravení, ukázala sa ich kvalita."

Denis Vavro (obranca a strelec gólu SR): "Bol to krásny pocit, keď sa mi podarilo skórovať. Nastúpil som v najcennejšom drese - za slovenskú reprezentáciu. Dúfam, že to bude takto pokračovať aj ďalej, či budem v kádri 'dvadsaťjednotky' alebo 'áčka'. Uganďania boli nebezpeční, veľmi dobre kombinovali, boli lepšie vybavení rýchlostne i silovo a hrali veľa lôpt za obranu, čo nás dosť unavovalo. Z toho sme urobili chyby a dostali tri góly. Proti Švédom musíme zvýšiť agresivitu, rýchlosť prihrávok. Treba hrať jednoduchšie, nevymýšľať, viac sa pokúšať o centrované lopty a streľbu."

Michal Škvarka (stredopoliar SR): "Búrlivú atmosféru hodnotím pozitívne, v lige sa s takýmto stretávame málokedy, aj keď u nás v Žiline fanúšikovia chodia na štadión. Bola to pre nás veľká zodpovednosť hrať za národné mužstvo, každá minúta sa počíta. Uganďania ma ani veľmi neprekvapili. Vedel som, že budú dôrazní, technicky vybavení. Niektoré časti stretnutia sa mi proti nim hralo dobre, iné úseky boli horšie, keď sme situácie mohli lepšie riešiť. Táto prehra nás všetkých určite mrzí, chceli sme uhrať dobrý výsledok a zvíťaziť. Musíme sa z toho poučiť."

Miroslav Káčer (stredopoliar SR): "Nastúpil som za nepriaznivého stavu s tým, že chcem pomôcť mužstvu a s výsledkom ešte čosi spraviť. Dostali sme však smolný tretí gól. Myslím si, že za stavu 1:2 sme ešte mohli vyrovnať, mali sme šance. Uganďania hrali veľmi rýchlo a jednoducho v tých fázach, v ktorých sme my nestíhali. Navyše sa im darilo aj v hre jeden na jedného, boli solídne technicky vybavení."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies