Slovákov zadržaných v Londýne už vyšetrujú

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 18:59 • 2 min
Slovákov zadržaných v Londýne už vyšetrujú

BRATISLAVA - Dvoch Slovákov, ktorých v stredu 1. mája večer zadržali na letisku Heathrow v Londýne, momentálne vyšetrujú. U jedného z nich totiž našli predmet, ktorý sa používa pri výbušninách. TASR to potvrdil hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Boris Gandel.

slovakia

left justify in out

Dvaja Slováci, manželský pár, boli podľa Gandela súčasťou 11-člennej skupiny Slovákov a Čechov. Cez cestovnú kanceláriu cestovali z Viedne do USA s medzipristátím v Londýne. Keď u nich na letisku našli predmet, ktorý sa používa pri výbušninách, nepustili ich do lietadla. "Zadržali štyroch zo skupiny, z toho dvoch po výpovediach prepustili. So zvyšnými dvoma momentálne prebieha vyšetrovanie v Londýne," opísal situáciu Gandel. Podľa portálu tvnoviny.sk zadržaný Slovák nevedel vysvetliť, ako sa mu predmet dostal do vrecka.

Gandel zdôraznil, že zadržanie Slovákov treba pripísať aj prísnym bezpečnostným opatreniam na letiskách. "Osobitne po tragédii v Bostone. Aj úrady majú právo nevpustiť do lietadla ďalších ľudí," poznamenal. Zastupiteľský úrad SR v Londýne je podľa hovorcu v kontakte s vyšetrovateľmi a hovoril už aj so samotnými zadržanými Slovákmi a ich rodinnými príslušníkmi. "Majú už právneho zástupcu aj tlmočníka," dodal Gandel s tým, že samotné vyšetrovanie žiadny zastupiteľský úrad nemôže ovplyvniť. Dokedy bude trvať, nie je známe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies