Slovákov úvodný zápas potrápil, Talianov zdolali po predĺžení

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 18:56 • 2 min
Slovákov úvodný zápas potrápil, Talianov zdolali po predĺžení

KOLÍN - Slovenskí hokejoví reprezentanti vyhrali v úvodnom zápase na 81. MS s Talianskom 3:2 až po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Do vedenia ich v 7. minúte poslal Miklík, no Slováci z aktívnej hry v prvej polovici zápasu ďalší gól nevyťažili a v 36. minúte o náskok prišli.

 

Taliani sa v 43. minúte dostali do vedenia, no počas hry so šiestimi hráčmi vyrovnal Libor Hudáček. O rozhodujúci gól sa v 3. minúte predĺženia postaral obranca Peter Čerešňák. Slováci nastúpia na ďalší duel už v nedeľu o 20.15 h proti Lotyšsku, Taliani budú hrať v rovnaký deň o 12.15 h s Ruskom.

 

A-skupina (Kolín):

Slovensko - Taliansko 3:2 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Góly: 7. Miklík (Jánošík, Čerešňák), 59. L. Hudáček (Miklík, Sersen), 63. Čerešňák (Bližňák, Skokan) - 36. Morini (Frigo), 43. Frigo (Scandella). Rozhodcovia: Gouin (Kan.), Jeřábek (ČR) - Leermakers (Hol.), Otmachov (Rus.), vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 12.229 divákov.

 

Slovensko: Hudáček - Čajkovský, Sersen, Čerešňák, Jánošík, Gernát, Mikuš, Trška, Šedivý - Dravecký, Hudáček, Skokan - Miklík, Bližňák, Haščák - Kudrna, Cingeľ, Hrnka - Skalický, Suja, Šťastný

Taliansko: Andreas Bernard - Larkin, Zanatta, Hofer, Helfer, S. Marchetti, Egger, Miglioranzi, Glira - Scandella, Morini, Frigo - Insam, Anton Bernard, Traversa - D. Kostner, Andergassen, S. Kostner - Lambacher, Goi, Frank

 

Slovenskí reprezentanti vstúpili do prvého zápasu na šampionáte aktívne. Od úvodných minút sa snažili o hru založenú na rýchlom pohybe a na ich prvé príležitosti sa nečakalo dlho. V 2. minúte Kudrna nedotiahol nádejne vyzerajúci únik a v 5. si brankár Bernard poradil s pokusom Mikuša. Slovenská časť divákov sa prvýkrát radovala v 7. minúte. Obranca Jánošík vystrelil spoza hráča, Bernard vyrazil puk iba pred Miklíka, ktorý pohotovo otvoril skóre. Aktivitu Slovákov umocnila aj presilovka od 11. minúty. V nej bola blízko k druhému gólu opäť Bližňákova formácia, ale Bernard zvládol závar okolo svojej bránky. V závere prvej časti sa musel mať na pozore aj brankár Hudáček, ale nenechal sa prekvapiť.

 

Aj úvod druhej časti priniesol podobný obraz hry. Slováci nadviazali na aktivitu, opäť sa dostali aj k presilovej hre, ale v nej vyprodukovali iba strelu Čajkovského do pripraveného brankára. Slováci sa často dokázali usadiť v útočnom pásme, lenže chýbala finálna prihrávka. Taliani sa postupne osmelili, ale slovenský tím bez väčších problémov zvládol oslabenie v 16. minúte. Krátko na to sa do úniku dostal Libor Hudáček, ale druhý gól nepridal. Poľavenie z ofenzívnej snahy Slovákov dokázal ich súper potrestať v 36. minúte. Zmätok pred brankárom Hudáčkom využil Morini, ktorý zblízka vyrovnal - 1:1.

 

Na nástupe Talianov do tretej tretiny bolo vidieť zvýšené sebavedomie. Už po 24 sekundách mal brankár Hudáček problémy s nahodeným pukom a krátko na to musel riešiť únik Scandellu. V 43. minúte sa ujal nahodený puk od Scandellu, ktorý za slovenského brankára tečoval Frigo - 1:2. Slováci sa už v tretej tretine nedostávali do útočného pásma tak jednoducho ako v úvodných dvoch. Postupne však začali viac riskovať a viackrát sa dostali na dostrel Bernardovej bránky, ale zaujímavých streleckých pozícií si vytvorili len minimum.

 

V 56. minúte zaujal pokus Cingeľa a o dve minúty aj Gernáta, ale brankár Talianov si poradil. Slováci v závere skúsili hru so šiestimi hráčmi a tá sa im vyplatila. Na konci 59. minúty dorazil strelu Miklíka Libor Hudáček a vyrovnal na 2:2. Predĺženie mohol ukončiť po 37 sekundách Scandella, ktorý ušiel slovenskej trojici, ale Hudáček zmaril jeho šancu. Rozuzlenie napokon priniesla 63. minúta, v ktorej presne namieril obranca Čerešňák

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona