Slovákov povedie rovnocenný trénerský tandem Griga - Hipp

NETKY.SK • 26 Apríl 2012, 11:40 • 2 min
Slovákov povedie rovnocenný trénerský tandem Griga - Hipp

Slovákov povedie rovnocenný trénerský tandem Griga - Hipp - Futbal Slovenskú futbalovú reprezentáciu povedie dvojica rovnocenných hlavných trénerov Stanislav Griga - Michal Hipp. Premiéra v novej funkcii ich čaká presne o mesiac 26.

slovakia

left justify in out

img

Slovenskú futbalovú reprezentáciu povedie dvojica rovnocenných hlavných trénerov Stanislav Griga - Michal Hipp. Premiéra v novej funkcii ich čaká presne o mesiac 26. mája v prípravnom zápase s Poľskom v rakúskom Klagenfurte. O štyri dni neskôr nastúpia Slováci v Rotterdame proti úradujúcim vicemajstrom sveta Holanďanom. Oba súboje slúžia ako príprava na kvalifikáciu MS 2014, ktorá sa začne na jeseň tohto roka a bude vrcholom snaženia nového realizačného tímu.
      Slovenská futbalová reprezentácia po odchode strojcu osemfinálovej účasti na MS 2010 v JAR Vladimíra Weissa, ktorý skončil k 31. januáru, takmer tri mesiace nemala hlavného kormidelníka. Februárový prípravný zápas v Turecku, v ktorom Marek Hamšík a spol. vyhrali 2:1, viedol z pozície dočasného kouča bývalý Weissov asistent Hipp. Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik medzitým dostal od Výkonného výboru mandát na rokovanie s Čechom Pavlom Vrbom, toho však prezident Viktorie Plzeň odmietol uvoľniť a šéf slovenského futbalu sa musel obzerať po inej alternatíve. Pred vyše dvoma týždňami začal rokovania s Grigom a Hippom, ktoré sa skončili dohodou zainteresovaných osôb a na štvrtkovej tlačovej konferencii Kováčik oznámil ich vymenovanie do funkcie. "Som presvedčený, že v súčasnej situácii sme našli najlepšie riešenie, ktoré sme mohli zrealizovať," povedal Kováčik.
      V slovenskom futbale ide z hľadiska rovnocennej spolupráce trénerov o novinku, no napríklad Švédi majú s týmto modelom dobré skúsenosti. Tommy Söderberg a Lars Lagerbäck tvorili trénerskú dvojičku v rokoch 1998-2004 a "Tre kronor" priviedli k trom účastiam na vrcholných podujatiach MS a ME. Na Grigovi s Hippom stojí po nevydarenej kvalifikácii EURO 2012 úloha pokúsiť sa uspieť v ďalšom cykle o postup na MS 2014 v Brazílii. V G-skupine odohrajú Slováci zápasy s Gréckom, Bosnou a Hercegovinou, Litvou, Lotyšskom a Lichtenštajnskom.
      Stanislav Griga dokončí sezónu na lavičke corgoňligového tímu FK Senica, od 9. mája bude podľa Kováčika pracovať na plný úväzok v novej funkcii. "Teším sa na túto prácu a beriem ju ako výzvu. Idem do nej s pokorou, ale s radosťou a naplno," boli prvé Grigove slová. Jeho kolega považuje dôveru od vedenia SFZ za ocenenie jeho doterajšej práce: "Byť v realizačnom tíme reprezentácie je česť a zodpovednosť. Moje vymenovanie vnímam ako formu ocenenia doterajšej trénerskej práce, je to posun v mojej kariére. Nemyslím si, že bude zásadný rozdiel v práci, ktorú som vykonával doteraz, akurát v hierarchii som sa posunul na vrchol. Určitou výhodou môže byť, že dôverne poznám prostredie a atmosféru v národnom tíme, keďže s prevažnou väčšinou hráčov pracujem od ich začiatku v ňom," uviedol Hipp.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies