Slovákov, ktorých zadržali pre podozrenie z pašovania ľudí, už prepustili

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 17:29 • 2 min
Slovákov, ktorých zadržali pre podozrenie z pašovania ľudí, už prepustili

BRATISLAVA - Dvoch Slovákov, ktorých v pondelok (13. 5.) zadržala bulharská polícia pre podozrenie zo spoluúčasti na pašovaní ľudí, už prepustili. Pre TASR to potvrdil hovorca slovenského rezortu diplomacie Boris Gandel.

slovakia

left justify in out

Bulharská pohraničná polícia objavila na hraničnom priechode Vidin 15 Somálčanov a dvoch Afgancov ukrývajúcich sa v kamióne so slovenským evidenčným číslom. Ten šoféroval občan Rumunska, voči ktorému sa vedie konanie pre nezákonný prevoz ľudí cez hranice. Okrem neho polícia zatkla a vypočula aj dvoch Slovákov, ktorí cestovali za kamiónom svojím motorovým vozidlom.
Ako uviedol Gandel, ani jeden z nich sa neobrátil so žiadosťou o pomoc na zastupiteľský úrad SR (ZÚ) v Sofii. "Podľa polície voči nim nebolo vznesené obvinenie. Boli prepustení a v kauze majú byť vypočutí na slobode iba ako svedkovia," ozrejmil.
Kamión prepravoval dve veľké mramorové dosky z Grécka na Slovensko. Prepravcom bola bližšie nešpecifikované slovenská spoločnosť.
Podrobná röntgenová kontrola vozidla ukázala, že v oboch mramorových doskách sú dutiny, v ktorých sa tiesnilo 17 ilegálnych prisťahovalcov - v jednej desať, v druhej sedem. Do dutín sa dalo dostať cez špeciálny otvor v spodnej časti vozidla.
Väčšina Somálčanov mala pri sebe dokumenty s vyznačeným zákazom vstupu na územie Grécka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies