Slovákov čakajú tropické dni, teploty môžu vystúpiť až na 38 stupňov

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 16:33 • 2 min
Slovákov čakajú tropické dni, teploty môžu vystúpiť až na 38 stupňov

BRATISLAVA – Slováci sa musia v najbližších dňoch pripraviť na veľmi horúce počasie. Počas najbližšieho víkendu by teploty mohli v južných častiach Slovenska vystúpiť až na 36 stupňov a budúci týždeň dokonca až na 38 stupňov Celzia. TASR informoval meteorológ Jozef Kozub zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

„Počas víkendu bude horúce slnečné počasie, v nedeľu (5.7. – pozn. red.) vystúpia teploty až na 36 stupňov,“ povedal meteorológ. Horúce počasie bude pokračovať aj budúci týždeň, keď teploty v južných okresoch Slovenska dokonca môžu vystúpiť až na 38 stupňov.

 

O niečo chladnejšie počasie má byť podľa meteorológov na severe Slovenska, ale najmä v strede budúceho týždňa sa aj na Spiši, Orave či Kysuciach môže ortuť teplomera prehupnúť cez 30 stupňov. Okrem tropických dní, o ktorých meteorológovia hovoria vtedy, keď teplota presiahne 30 stupňov, však Slovákov čakajú aj teplé noci. „Na bratislavskej Kolibe sme v noci nadnes zaznamenali tropickú noc, čo znamená, že teplota tu neklesla pod 20 stupňov,“ uviedol Kozub. Podľa neho sa v južnej časti Slovenska vyskytnú takéto teplé noci aj v nasledujúcich dňoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies