Slovákov čaká proti obhajcom titulu ďalší ťažký zápas

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 13:55 • 2 min
Slovákov čaká proti obhajcom titulu ďalší ťažký zápas

MINSK - Po siedmich rokoch sa stretnú hokejové reprezentácie Slovenska a Švédska na svetovom šampionáte, v piatok večer od 19.45 SELČ proti sebe nastúpia v Čižovka Arene v Minsku.

slovakia

left justify in out

Favoritom súboja budú severania, ktorých chcú Slováci poriadne potrápiť a nadviazať na kvalitný výkon zo zápasu s Nórskom. Tímy sa na svetovom šampionáte vo vzájomnom dueli nestretli od štvrťfinále 2007 v Moskve, kde sa radovali tri korunky 7:4. Švédsko je v Minsku v pozícii obhajcu majstrovského titulu.

 

"Čaká nás ďalší ťažký zápas, Švédi hrajú skutočne dobre. Nebude to pre nás nič ľahké, ale to nie je so žiadnym súperom. Sú to kvalitní hráči, ktorí vedia podržať puk, prihrať si, prekvapujúco vystreliť. Musíme fungovať a ísť naplno všetci, čo budeme v danej chvíli na ľade. Rozhodujúce je dobré korčuľovanie a pohyb, to je základ všetkého. Musíme sa pripraviť aj na Švédov a odviesť stopercentnú prácu. Stále máme všetko pred sebou," povedal brankár Ján Laco. 

 

Slováci nastúpia na súboj so Švédmi v oveľa lepšej nálade ako na predchádzajúci duel proti Nórom. Po prvých troch prehrách na turnaji hrozil mužstvu boj o záchranu, v súčasnosti je späť v hre o štvrťfinále. Tímu Vladimíra Vůjtka bude stačiť za priaznivých okolností na postup aj desať bodov. Napriek tomu by rád získal nejaký navyše aj zo súboja so Švédskom. "O záchrane som po prehre s Francúzskom nerozmýšľal. Tento turnaj je veľmi otvorený, situáciu zamotávajú rôzne výsledky. Mužstvá sa z roka na rok vyrovnávajú, bodové rozdiely nie sú veľké. Tabuľka je oveľa vyrovnanejšia ako v minulosti a veľa tímov má šancu na postup," uviedol kapitán mužstva Miroslav Šatan. 

 

Na slovenský tím čaká v piatok večer ambiciózny tím, v ktorom sú viacerí talentovaní mladíci. Švédi veľmi dobre korčuľujú, majú rýchly prechod do útoku, dokážu zakombinovať a nechýba im typický severský dôraz. Tri korunky patria k najväčším favoritom šampionátu, čo potvrdili aj v prvých vystúpeniach na turnaji. Zatiaľ však ich hra ešte nie je na úrovni majstrovskej z vlaňajška. Slováci musia vychádzať z pozornej obrany a najmä nerobiť chyby. Proti Nórom sa v stredu večer síce nevyhli zaváhaniam, ale aktívnou hrou dotiahli súboj do víťazného konca. Pozor si dali aj na tretiu tretinu, v ktorej stratili prvé tri súboje na turnaji. "Pred Nórmi sme veľa hovorili o koncentrácii, krátkych striedaniach a vysokom tempe. Všetko sa nám podarilo dodržať a výsledok sa dostavil. Čaká nás teraz silnejší súper ako Nóri. Výkon zo stredy musíme zopakovať aj proti silnejšiemu súperovi. S podobným výkonom a hrou ako v tretej tretine by sme mohli byť úspešní," myslí si Miroslav Šatan. 

 

Celkovo sa Slovensko stretne so Švédskom v piatok 33. raz v histórii. V doterajšej bilancii ťahajú Slováci za kratší koniec, dosiahli len deväť víťazstiev. Trikrát sa súboje skončili remízou a 20-krát výhrou škandinávskeho mužstva. Na majstrovstvách sveta sa podarilo Slovensku zdolať Švédsko doteraz len trikrát z ôsmich pokusov. Dvakrát v zlatom Göteborgu 2002 a potom aj v Rige 2007, keď im išlo o všetko a postup do štvrťfinále. 

 

V slovenskom tíme robí pred súbojom so Švédskom menšie problémy len zdravotný stav centra prvého útoku Mareka Hrivíka. "Uvidíme, aký bude zdravotný stav hráčov. Hrivík včera nedohral zo zdravotných dôvodov a nevieme, či nastúpi. Na rozhodnutie o brankároch máme tiež ešte dostatok času," uviedol Vladimír Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies