Slovákom sa vzdialilo 1/4-finále, Hossa:"Ešte nevešiame hlavy dole,"

NETKY.SK • 4 Máj 2011, 12:21 • 2 min
Slovákom sa vzdialilo 1/4-finále, Hossa:"Ešte nevešiame hlavy dole,"

Slovákom sa vzdialilo 1/4-finále, Hossa:"Ešte nevešiame hlavy dole,"

slovakia

left justify in out

img

Doteraz najlepší výkon slovenských hokejistov na domácich majstrovstvách sveta nestačil na najlepší výkon Ruska. Hanlonovi zverenci síce v utorok hrali o triedu lepšie ako v prvých dvoch vystúpeniach A-skupiny, no v konečnom dôsledku im to nebolo nič platné. Do ďalšej fázy si nepreniesli ani jeden bod a vytúžené štvrťfinále sa opäť vzdialilo.
      Slováci pritom rozohrali partiu veľmi dobre. Aj keď inkasovali už v 1. minúte, do 30 sekúnd dokázali vyrovnať a keď Nagy strelil v 33. minúte gól na 3:2, svojho súpera mali na lopate. Rusi však krátko pred koncom druhého dejstva počas presilovky vyrovnali a na začiatku poslednej tretiny ich poslal do vedenia kapitán Morozov. "Myslím si, že sme podali najlepší výkon na majstrovstvách. Škoda toho, keď sme viedli 3:2, tak sme ich mali na lopate a to nás bude mrzieť. Tie góly, čo sme dostali, boli spred bránky také povedal by som náhodné, hlavne ten posledný. Dali sme im veľa šancí na presilovkách a tomu sa musíme vyvarovať," hodnotí sklamaný Marián Hossa.
      Šance na vyrovnanie boli. Po góle volala najmä 52-sekundová presilovka o dvoch hráčov a aj následná početná výhoda v polovici tretej časti, ale Slováci sa nedokázali presadiť. "V predchádzajúcom zápase aj proti Rusom sme mali 5 na 3... neviem čím to je, proste sa tam nevieme presadiť. Všetky tie strely nám blokujú," pokračoval Hossa a slabinu slovenského tímu pomenoval aj jeho spoluhráč z prvého útoku Marián Gáborík: "Musíme sa polepšiť v určitých fázach, hlavne v tých presilovkách. Máme dva dni voľno a musíme si nejaké veci povedať. Postúpili sme do ďalšej fázy, budú tam dôležité zápasy. Nedávame hlavu dole, proti Rusom to bol náš najlepší zápas na turnaji."
      Domáci šampionát tak zatiaľ zaostáva za predstavami slovenských fanúšikov. Po utorňajšej prehre sa navyše rozplýva aj sen o postupe medzi najlepšiu osmičku, kam sa Slovensko neprebojovalo už tri roky po sebe. V osemfinálovej E-skupine sa stretne so silnými Českom a Fínskom a jedným z dvojice Dánsko a Lotyšsko, pričom na postup nemusia stačiť ani dve víťazstvá.
      Zverenci trénera Glena Hanlona však hlavy nevešajú. "Sme bez bodu a musíme bojovať. Predstavovali sme si, že získame aspoň nejaký, aby sme mali tú situáciu ružovejšiu, no nič sa nedá robiť. Vieme, kde sme... teraz nemôžeme zvesiť hlavy. Turnaj stále pokračuje, proti Rusom sme podali veľmi dobrý výkon, ukázali sme veľa pozitív a na tom musíme stavať," pokračoval Hossa. "Samozrejme, že sa dá postúpiť do štvrťfinále, ale treba odovzdať naozaj maximum a nehrať na nejakú krásu, alebo pekný hokej, ale víťazný hokej," pridal sa Jozef Stümpel.
      O najlepšom výkone rozprávali aj ruskí hokejisti, ktorí v prvom skupinovom zápase prehrali s Nemeckom 0:2 a v druhom sa dlho trápili so Slovincami (6:4). Skúsený útočník Maxim Afinogenov vyzdvihol progres tímu a verí, že "zborná" sa v Bratislave dostane ďaleko: "Bolo to pre nás veľmi dôležité a hlavne po posledných dvoch zápasoch. V utorok sme podali dobrý tímový výkon, dobré oslabenia, dobré presilovky. Bol to náš najlepší výkon. Myslím si, že sme na správnej ceste, každým zápasom sa to zlepšuje a verím, že to potvrdíme práve v ďalšom stretnutí."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies