Slovákom sa v noci nedarilo, Lundqvist sa zapísal do histórie

NETKY.SK • 21 November 2019, 8:54 • 2 min
Slovákom sa v noci nedarilo, Lundqvist sa zapísal do histórie

BRATISLAVA - Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Richard Pánik nebodovali vo dvoch stredajších zápasoch NHL. Navyše ich tímy utrpeli prehry. Ikona švédskeho hokeja Henrik Lundqvist sa dostal na pomyslený piaty stupienok v počte výhier v NHL.

slovakia

left justify in out

Tatar má v tejto sezóne na konte už 20 kanadských bodov, ale aktuálne vyšiel naprázdno v druhom zápase po sebe. Slovenský krídelník absolvoval na ľade 15:27 min s bilanciou 3 strely, 1 "hit", 1 zablokovaná strela a zápas skončil s mínusovým bodom.

 

img

 

O šiestom triumfe Ottawy v ôsmom zápase rozhodol v 38. sekunde predĺženia Brady Tkachuk. Brankár Senators Craig Anderson si pripísal 35 zákrokov a po Tkachukovi sa stal druhou hviezdou zápasu.

 


V súboji NY Ranges - Washington sa dvomi presilovkovými gólmi blysol ruský útočník domácich Artemij Panarin. Pri oboch mu asistoval fínsky supertalent Kaapo Kakko. Panarin opäť natiahol najdlhšiu produktívnu sériu vo svojej kariére, bodoval už vo 12 zápasoch za sebou a celkovo má na konte 25 bodov (11+14).

 

img

 

Počas aktuálnej série strelil 7 gólov a pridal 12 asistencií. O dôvod viac na oslavu mal švédsky brankár Rangers Henrik Lundqvist, ktorý aj vďaka 30 zákrokom dosiahol 454. víťazstvo v kariére v NHL, čím sa vyrovnal na piatej priečke historickej tabuľky Curtisovi Josephovi. Ed Belfour na štvrtom mieste má o 30 víťazstiev viac.

 

img


Slovenský útočník Capitals Pánik odohral 11:21 min s bilanciou 1 strela, 1 "hit". V zostave jeho tímu chýbal skúsený švédsky center Nicklas Bäckström pre zranenie v hornej časti tela. Jeho krajan Mika Zibanejad vynechal už desiaty zápas za Rangers s rovnakou zdravotnou indispozíciou.
 

 

Stredajšie zápasy NHL:

Montreal - Ottawa 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 15:27 min, 3 strely, 1 "hit", 1 zablokovaná strela, 1 víťazné vhadzovanie (2/1), 1 mínusový bod

New York Rangers - Washington 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Richard Pánik (Washington) odohral 11:21 min, 1 strela, 1 "hit"
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona