Slovákom sa oplatí cestovať za kultúrou do Rakúska cez štátne sviatky

NETKY.SK • 24 August 2011, 13:22 • 2 min
Slovákom sa oplatí cestovať za kultúrou do Rakúska cez štátne sviatky

Slovákom sa oplatí cestovať za kultúrou do Rakúska cez štátne sviatky

slovakia

left justify in out

img

Dunajský región Auland-Carnuntum sa rozprestiera medzi Slovenskom a Rakúskom, tesne za štátnou hranicou, len malý kúsok od Bratislavy. Turistom ponúka svet Rimanov, do ktorého sa môžu vžiť v areáli Archeologického parku Carnuntum, svet baroka, ktorý ožíva v okolí zámku Schloss Hof. Zaujímavým tipom na rodinný výlet je aj Národný park Dunajských lužných lesov, ktorý je jedným z posledných neporušených lužných lesov v Európe.
      Nadšenci histórie zo Slovenska si môžu u rakúskych susedov užiť autentický život starých Rimanov v múzeu pod holým nebom, sledovať dobyvateľov a objaviteľov na výstave v meste Hainburgu a obdivovať rímsku kultúru v múzeu Carnuntinum. "Návštevníkov očakáva malebná krajina, kulinárske špeciality a bohatý program aktivít. To všetko na výstave Dolné Rakúsko 2011, ktorá zaručuje jedinečný zážitok až do 15. novembra," povedala pre TASR Beata Havranová z B. H. Public Relations & Promotion.
      Ako ďalej uviedla, počas slovenských štátnych sviatkov sú v týchto destináciách - barokový zámok Schloss Hof, Národný park Dunajských lužných lesov s infocentrom Orth an der Donau a Archeologický park Carnuntum 20-percentné zľavy na vstupnom pre slovenských návštevníkov. Tí sa však musia pri pokladni preukázať dokladom totožnosti. Zľavnené vstupné platí v dňoch 29. augusta, 1. a 15. septembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies