Slovákom sa na US Open nedarí, Lacko vypadol už v prvom kole

NETKY.SK • 28 August 2018, 08:36 • 2 min
Slovákom sa na US Open nedarí, Lacko vypadol už v prvom kole

NEW YORK- Slovenský tenista Lukáš Lacko ukončil svoje pôsobenie už v 1. kole na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 53 000 000 USD, tvrdý povrch vonku). V prvom kole na svoje súperky nestačili ani Magdaléna Rybáriková a Viktória Kužmová.

slovakia

left justify in out

Rodákovi z Piešťan Lackovi sa ani na deviaty pokus nepodarilo postúpiť do 2. kola v New Yorku. Môže ho to mrzieť o to viac, že si v ňom mohol po šiestich rokoch opäť zahrať proti Nadalovi. Lackovým maximom na grandslamových turnajoch zostáva štvornásobná účasť v 3. kole, ktorú dosiahol dvakrát na Australian Open (2012 a 2017) a vo Wimbledone (2012 a 2016).


Tridsaťročný Lacko (77. v rebríčku ATP) a o dva roky mladší Pospisil (88.) odohrali prvé vzájomné stretnutie. Kanaďan sa v prvom dejstve dostal do vedenia 4:2, Slovák však odpovedal a vyrovnal na 4:4. Svoj servis však Lacko stratil aj v 11. hre a Pospisil následne využil pri svojom podaní druhý setbal. Druhý set mal vyrovnaný priebeh až do stavu 3:3.

 

Od tohto momentu získal kanadský tenista tri hry v rade a na príjme využil hneď prvý setbal na zisk druhého setu. Tretí set začal Lacko odvážnejšie, dostal sa do vedenia 2:0, no to bolo z jeho strany v tomto dejstve všetko. Pospisil získal ďalších šesť hier v rade a zaslúžene sa tešil z postupu do ďalšieho kola.

Dvojhra mužov - 1. kolo:
Vasek Pospisil (Kan.) - Lukáš Lacko (SR) 7:5, 6:3, 6:2 za 123 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies