Slovákom po prehre s Rakúskom nastala ťažká noc a neľahké zaspávanie

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 15:26 • 2 min
Slovákom po prehre s Rakúskom nastala ťažká noc a neľahké zaspávanie

HELSINKI - Slovenskí hokejoví reprezentanti absolvovali v sobotu krátko popoludní vo vedľajšej hale Hartwall Areeny takmer hodinový tréning. Na ľade chýbal zranený obranca Marek Ďaloga, ktorý má problémy v hornej časti tela a nad jeho pokračovaním na šampionáte visí veľký otáznik. Posledné dva zápasy nevylepšili náladu v mužstve. Po prehrách s Lotyšskom 3:5 i Rakúskom 1:2 po samostatných nájazdoch potrebujú slovenský výber bodovať proti Rusku a USA, ak chce myslieť na postup do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

"Už dávno som nebol tak psychicky i fyzicky unavený. Neviem, či je to skrátenou sezónou, keď sme hrali veľa zápasov v krátkom čase. Po stretnutí s Rakúskom sa mi veľmi ťažko zaspávalo. Ak sa vyhráva, nálada je lepšia a fyzickú i psychickú únavu víťazstvá zahoja. Musíme hodiť posledné duely za hlavu a sústrediť sa na Rusov," tvrdil útočník Tomáš Kopecký. Hráč Floridy si ráno posunul budíček a vynechal raňajky, keďže večer dlho nemohol zaspať. V hotelovej izbe si neustále premietal posledný zápas. "V izbe sa veľa nedalo robiť, človek stále myslí na súboj. V televízii programom vo fínskom jazyku veľmi nerozumiem. Nechcel som ani zapínať internet, keďže na každej stránke sa teraz dočítate o hokeji. Doma sú všetci najväčší odborníci, majú na nás veľké nároky. My hráči sme však na seba ešte prísnejší a vieme, kedy sme odohrali dobrý a kedy zlý zápas. Je to ťažké po psychickej stránke," doplnil Tomáš Kopecký. 
Na tréningu pilovali slovenskí hráči najmä streľbu, ktorá im v posledných dueloch nevychádzala. V nedeľu ich čakajú favorizovaní Rusi a v tomto meraní síl musia premeniť každú možnosť na gól. "Rusov už prekvapili Fíni i Francúzi, prečo by sme ich nemohli my? Musíme hrať jednoznačne zo zabezpečenej obrany a vyrážať do protiútokov. Vychádza nám hra, keď sme trpezliví a hráme dobre v defenzíve," uviedol Tomáš Kopecký a dodal: "Šampionát ide ďalej, nemôžeme sa pozerať dozadu. Z každého zápasu, či už bol dobrý alebo zlý, si musíte zobrať pozitívne veci a ísť dopredu." 

Na tréningu nechýbal ani útočník Jozef Stümpel. Nitran absentoval v piatkovom súboji s Rakúskom, ktorý sledoval len z tribúny. S mužstvom sa teraz pripravuje na stretnutie s Ruskom. Zatiaľ nie je jasné, či nastúpi. "Normálne som trénoval. Rozprávali sme sa s trénerom a vysvetlili sme si, že proti Rakúsku nebudem hrať. Prijal som to, život ide ďalej. Patrí to k hokeju," tvrdil Jozef Stümpel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies