Slovákom odľahlo, štvorboby im opravil dedo Vasiliev

NETKY.SK • 10 Február 2014, 11:53 • 2 min
Slovákom odľahlo, štvorboby im opravil dedo Vasiliev

SOČI 10. februára (SITA) - Slovenskí bobisti si môžu vydýchnuť.

slovakia

left justify in out

Neistota, ktorá sa do ich tímu vkradla v súvislosti so zlomeným rámom štvorbobov, sa po víkende rozplynula a ich štart na zimných olympijských hrách v Soči už nie je ohrozený. Zachránilo ich, že natrafili na šikovné ruky miestneho zručného starčeka, ktorý dokonale ovláda svoje remeslo. 


"Po zisku zlatej medaily biatlonistky Nasti Kuzminovej sa aj naše boby dostali do zlatých ruských ručičiek deda Vasilieva, ktorý nám ich opravil. Od 17.00 h popoludní do tretej hodiny ráno sme s Maťom Tešovičom a jedným dobrovoľníkom asistovali 15 km za Soči v garáži domáceho kutila pri oprave zničeného rámu. Dnes budeme pokračovať montážou rámu do skeletu," informoval agentúru SITA pilot Milan Jagnešák. 


Slovákom pomohli v nezávideniahodnej situácii aj predstavitelia Slovenského olympijského výboru."Musím sa poďakovať športovému riaditeľovi SOV a zástupcovi vedúcej výpravy na ZOH 2014 Romanovi Bučekovi, ktorý promptne zareagoval a osobne nás doprevadil z Červenej Poľany do Soči. Tam nás už čakal pán, ktorý v minulosti učil po Rusku zvárať arzénom a jeho koníčkom je umelecké kováčstvo," uviedol najskúsenejší zo slovenských bobistov, ktorý je zároveň aj šéfom SZB. Jagnešák k rozlúčke so starčekom po dobre odvedenej práci ešte dodal: "Vyprevadil nás s úsmevom a poznamenal, že dal bobom dušu. Veľmi sa tešil Kuzminovej zlatu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona