Slovákom na sociálnych sieťach kraľuje Stoch, Mak i Weiss mali kontroverzie

NETKY.SK • 9 November 2015, 14:42 • 2 min
Slovákom na sociálnych sieťach kraľuje Stoch, Mak i Weiss mali kontroverzie

BRATISLAVA - Futbaloví reprezentanti SR boli najpopulárnejšími slovenskými športovcami na sociálnych sieťach už pred svojím historickým postupom na EURO 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Miesto medzi športovými celebritami si zásluhou zisku titulu majstra sveta poistil cyklista Peter Sagan, ale aj on v počte fanúšikov na facebooku zaostáva za Miroslavom Stochom.

 

Krídelník tureckého Fenerbahce, ktorý aktuálne hosťuje v Bursaspore, suverénne vedie poradie najpopulárnejších športovcov spod Tatier. Svoje "páči sa mi" mu doteraz odovzdalo 1,624.830 fanúšikov, čo je takmer trojnásobne väčší počet priaznivcov, ako má na najrozšírenejšej sociálnej sieti Sagan. Stoch získava priaznivcov nielen svojimi výkonmi na trávnikoch, ale aj zásluhou kontroverzného správania mimo ihriska. Bulvárne médiá pred časom zaujímali správy o tom, ako pod vplyvom alkoholu šoféroval luxusný automobil značky Ferrari, za čo mu policajti odobrali vodičský preukaz a na určité obdobie ho vtedajší kouč národného tímu Vladimír Weiss vyradil z nominácie. Stochovo meno sa spájalo aj s vyčíňaním skupinky mladých ľudí v lietadle na linke Viedeň–Istanbul, niekoľko dní potom mal v tureckej metropole fyzicky napadnúť jedného z tamojších novinárov. Pred dvoma rokmi sa na sociálnych sieťach objavil domáci videozáznam, na ktorom si slovenský reprezentant užíval na súkromnej párty v spoločnosti atraktívnej tmavovlásky.

 

Druhý v poradí popularity na facebooku je spomedzi slovenských futbalistov Marek Hamšík, hviezda SSC Neapol má aj oficiálnu "fanpage", ale 369.941 "lajkov" nazbieral iný jeho profil. Slovenskí fanúšikovia si však na nej príliš "neužijú", pretože je v taliančine. Z domácich hráčov figurujúcich vo výbere trénera Jána Kozáka má najviac priaznivcov na FB Róbert Vittek. Historicky najlepšiemu strelcovi slovenskej reprezentácie ukázalo "palec hore" zatiaľ 2545 fanúšikov.

O sociálnych sieťach však platí pravidlo "dobrý sluha, zlý pán". Spomedzi Kozákových zverencov s tým majú skúsenosti najmä Róbert Mak a Vladimír Weiss ml. Makovi sa v októbri 2013 ako vtedajšiemu hráčovi 1. FC Norimberg nepáčilo, že ho kouč Dieter Hecking vystriedal v polčase súboja proti Borussii Dortmund. Slovenský krídelník si potom uľavil na twitteri, keď Heckinga "počastoval" vulgárnym výrazom. Neskôr svoj post stiahol a ospravedlnil sa, ale celý incident prispel k tomu, že o niekoľko mesiacov neskôr z Norimbergu odišiel.

 

Väčší rozruch na Slovensku vyvolalo správanie Vladimíra Weissa mladšieho. Ten bol začiatkom roka v spoločnosti bývalého reprezentačného útočníka Filipa Šeba a ďalších priateľov účastníkom incidentu v bratislavskom podniku. Výsledkom bola hodená stolička, ktorá zasiahla hudobníka Pavla Remiáša a rozrazila mu čelo. Krídelník katarského tímu Lekhwiya sa pod vplyvom emócií na adresu napadnutého muzikanta neúctivo vyjadril na svojom twitterovom konte. "Je mi nesmierne ľúto, že po množstve dobre vykonanej práce sa s reprezentáciou spája práve takáto kauza. Poškodzuje to imidž slovenského futbalu," reagoval na incident prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies