Slovákom do 20 rokov nevyšiel vstup a vysoko prehrali s Kanaďanmi

NETKY.SK • 27 December 2014, 07:10 • 2 min
Slovákom do 20 rokov nevyšiel vstup a vysoko prehrali s Kanaďanmi

MONTREAL - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov nevstúpila ideálne do svetového šampionátu juniorov v Kanade, v Montreale prehrala pred zaplneným Bell Centrom s domácim výberom vysoko 0:8.

slovakia

left justify in out

Zverenci Ernesta Bokroša v A-skupine nestačili na favorita, ktorý na ľade dominoval a súpera prevýšil vo všetkých herných činnostiach. Slováci príliš nepreverili Zacharyho Fucaleho, ktorý ako prvý gólman na šampionáte vychytal čisté konto. Tím SR mal veľký rešpekt pred súperom, chýbalo mu väčšie nasadenie i agresivita a nebol domácim rovnocenným súperom, na ľade často pôsobil odovzdaným dojmom. Mužstvo nenadviazalo na výkony z prípravných súbojov s Českom a Švajčiarskom. Kanada potvrdila, že je najväčším favoritom na šampionáte. Domáci lepšie korčuľovali, boli agresívnejší a kvalita bola na ich strane. Na strely vyhrali jasne 34:12, čo dokazuje ich dominanciu vo všetkých častiach klziska. 

 

Slovensko sa s Kanadou stretlo na svetových šampionátoch dvadsaťročných desiatykrát a deviatykrát prehralo. Jedine 27. decembra 1998 dokázalo s javorovými listami remizovať 0:0, čo je pre zámorský výber zatiaľ posledný otvárací zápas na MS do 20 rokov, ktorý nevyhral. Gól kanadskému výberu nedali Slováci ani v zápasoch na MS 2007 a 2008. Vlani v Malmö prehralo Slovensko s Kanadou 3:5. 

Slovenskí hráči nebudú mať príliš veľa času na oddych, už v sobotu od 22.00 SEČ nastúpia proti obhajcom titulu z Fínska. 

A-skupina (Montreal): 
Kanada - Slovensko 8:0 (3:0, 4:0, 1:0) 
Góly: 5. Fabbri (Duclair, S. Reinhart), 9. Duclair (M. Domi), 10. Fabbri (Petan, Bowey), 27. Paul (Crouse, Virtanen), 32. Point (Fabbri, Petan), 37. M. Domi (Bowey, S. Reinhart), 38. Petan (Fabbri, Hicketts), 57. Virtanen (Point) 
Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: 14. Koyš (SR) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Patafie (USA), Vinneborg (Švéd.) - Lhotský (ČR), Wüst (Švaj.), 14 142 divákov. 

Zostavy: 
Kanada: Fucale - Nurse, S. Theodore, Morrissey, Bowey, Heatherington, Hicketts, Morin - S. Reinhart, M. Domi, Duclair - Lazar, Ritchie, McDavid - Fabbri, Paul, Petan - Crouse, Gauthier, Virtanen - Point 
Slovensko: Godla (32. Okoličány) - Černák, Rosandič, Jaroš, Holenda, Jendroľ, Hochel, Bačik, Pavúk - Réway, Paulovič, Cehlárik - Šoltés, D. Rehák, Lantoši - Skalický, Sukeľ, Koyš - R. Bondra, Kabáč, Petráš 

Kanaďania sa od úvodného buly snažili o ofenzívny hokej a podnikali nebezpečné akcie na slovenskú bránku. V 2. min však zabudli na Lantošiho, ktorý sa dostal pred Fucaleho, ktorý však svoj tím podržal. Na opačnej strane mal dobrú šancu talentovaný McDavid, ale Godla ešte nepustil puk za svoj chrbát. Domáci z úvodného tlaku otvorili skóre, po rýchlej kombinačnej akcii otvoril skóre Fabbri. Slováci mali možnosť vyrovnať, ale dobré pokusy Skalického i Sukeľa zastavili obetavo obrancovia. V 9. min predviedli domáci ďalšiu kombináciu, Domi našiel od pravého mantinelu Duclaira, ktorý už nemal pred Godlom žiaden problém. Ďalšiu nedôslednosť slovenskej defenzívy potrestal o minútu Fabbri. Kanadskí hráči zvádzali súboje s Godlom, hrali v pohode a na ľade jasne dominovali. 

 

Slováci nestíhali a vypredaná hala oslavovala nádeje javorových listov, ktoré boli dostatočne agresívne a nebezpečné najmä v priestore pred bránkou. V 27. min sa zblízka presadil Paul, o päť minút neskôr vyhnal Godlu z bránky Point. Okoličány musel od príchodu na ľad vyťahovať ďalšie zákroky, do konca druhej tretiny ho však prekonali Domi a Petan.

 

Slováci hrali v útlme a najmä v defenzíve nestačili za Kanaďanmi. V tretej tretine sa snažili aspoň trocha napraviť nevydarený úvodný dojem, ale smerom dopredu toho veľa nevymysleli. Gólovú bodku za zápasom dal na 8:0 v 57. min Virtanen. 

Hlasy (zdroj: IIHF): 
Martin Réway (kapitán SR): "Nie je to pre nás teraz jednoduché. Nechceli sme prehrať tento zápas. Kanada má tento rok skutočne dobrý tím, navyše hrá doma. Pre nás to bolo veľmi náročné, diváci ich výborne hnali vpred." 

Robby Fabbri (útočník Kanady): "Tréner nám povedal, že toto bol iba jeden zápas z množstva a už zajtra nás čaká ďalší. Teší ma, že som dosiahol štyri body, ale oveľa dôležitejší je výkon tímu. Je dobré, že sme vyhrali." 

Curtis Lazar (kapitán Kanady): "Dnes skórovali viacerí hráči, čo nám dodá ďalšie sebavedomie a posunie ďalej. Boli sme hladní po úspechu. Fanúšikovia nám dodali adrenalín k výbornému štartu a na ňom môžeme teraz stavať." 

Tabuľka: 
1. Kanada 1 1 0 0 0 8:0 3 
2. USA 1 0 1 0 0 2:1 2 
3. Fínsko 1 0 0 1 0 1:2 1 
4. Slovensko 1 0 0 0 1 0:8 0 
Nemecko ešte nehralo 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona