Slovákom by v príprave pomohlo najmä víťazstvo, bez gólov to však nepôjde

NETKY.SK • 16 Apríl 2019, 16:23 • 2 min
Slovákom by v príprave pomohlo najmä víťazstvo, bez gólov to však nepôjde

BRATISLAVA - S výnimkou avizovanej absencie útočníka Mariána Studeniča mal tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay na utorkovom popoludňajšom zraze v Piešťanoch k dispozícii všetkých nominovaných hráčov. Nováčikmi v kádri sú okrem spomenutého Studeniča aj obranca švédskej Mory Marek Ďaloga.

slovakia

left justify in out

Mladík Studenič zo zámorskej AHL sa k tímu SR pripojí v stredu. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom v reprezentácii už nefigurujú obranca Martin Chovan a útočníci Matej Paulovič s Radoslavom Tyborom.

 

"Trochu som si oddýchol a som tu. Do reprezentácie sa každý teší, je to super partia. Sledoval som ostatné dve stretnutia nášho tímu. Zatiaľ nám to smerom dopredu veľmi nejde, ale ide len o prípravu. Máme tu dosť dobrých útočníkov, ktorí vedia dať góly. Šance sme mali aj v Nemecku, ale nepadalo nám to tam. Snáď to ešte príde," povedal po príchode k tímu skúsený obranca Marek Ďaloga.

 



Tretí týždeň spoločnej prípravy vyvrcholí prípravnými zápasmi v Rakúsku proti domácemu výberu. V piatok 19. apríla o 18.00 h si zmerajú sily v Salzburgu a o deň neskôr o 17.30 h v Innsbrucku.

Slováci v doterajších troch prípravných dueloch ešte ani raz nezvíťazili a strelili len dva góly. "Vždy je lepšie víťaziť na majstrovstvách, ale už aj v príprave by sme mali zaznamenať nejaký úspech. Máme zlú bilanciu, veď sme dali len dva góly. Musíme v tomto pridať," myslí si útočník Radovan Puliš.

 



Vzhľadom na strelecké "suchoty" nemôže byť kouč Ramsay zatiaľ spokojný. "Nemôžeme byť spokojní, ak nezvíťazíme a nedávame góly. Nemôžeme sa však na to sústrediť. Musíme často strieľať a tlačiť sa do dorážok," povedal skúsený kanadský kormidelník na slovenskej striedačke. Ramsay bude mať na dve tohtotýždňové prípravné stretnutia proti Rakúšanom už aj spomenuté duo Studenič a Ďaloga. "Príchodom Mareka Ďalogu získavame ofenzívneho obrancu s veľmi dobrým korčuľovaním. Mariána Studeniča zatiaľ veľmi dobre nepoznám, ale je to útočník a aj on môže zlepšiť našu ofenzívnu hru," doplnil tréner slovenskej reprezentácie

V ďalšom týždni hokejisti SR odohrajú zápasy proti Česku (26. 4. v Trenčíne, 27. 4. v Nitre). V máji si zmerajú sily v Poprade s tímom Veľkej Británie (4. 5.) a prípravu uzavrú súbojom s Nórskom v Michalovciach (7. 5.). Svetový šampionát pod Tatrami sa začne v piatok 10. mája.

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na tretí týždeň spoločnej prípravy pred MS 2019:
Brankári
: Július Hudáček (Spartak Moskva/KHL), Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky), Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín)
Obrancovia: Michal Čajkovský (Dinamo Moskva/KHL), Mário Grman (HC Slovan Bratislava/KHL), Patrik Koch (HC Košice), Mislav Rosandič (Mountfield Hradec Králové/ČR), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava/KHL), Martin Štajnoch (Norimberg Ice Tigers, Nem.), Martin Fehérváry (HV 71, Švéd.), Marek Ďaloga (Mora IK/Švéd.)
Útočníci: Martin Bakoš (HK Soči/KHL), Dávid Buc (HC Slovan Bratislava/KHL), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové/ČR), Michal Chovan (HKM Zvolen), Milan Kytnár (HKM Zvolen), Rastislav Špirko (HKM Zvolen), Adam Liška (HC Slovan Bratislava/KHL), Patrik Svitana (HK Poprad), Dávid Bondra (HK Poprad), Ladislav Nagy (HC Košice), Radovan Puliš (HC 07 Detva), Matúš Sukeľ (HC Slovan Bratislava/KHL), Marián Studenič (Binghampton Devils/USA, AHL)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona