Slovakia Energy prevezme zákazníkov firmy Right Power

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 15:56 • 2 min
Slovakia Energy prevezme zákazníkov firmy Right Power

BRATISLAVA - Zákazníci, ktorí odoberali energie od žilinskej spoločnosti Right Power, budú mať od augusta nového dodávateľa. Stane sa ním spoločnosť Slovakia Energy.

slovakia

left justify in out

Celkovo preberá tento alternatívny dodávateľ energií na Slovensku takmer šesťtisíc zákazníkov. "Prevzatím časti podniku spoločnosti Right Power sa pre jej súčasných zákazníkov na Slovensku nič nemení,“ uviedol konateľ Slovakia Energy Jiří Písařík. Spojenie spomínaných spoločností podľa neho už schválil aj Protimonopolný úrad SR.


Spoločnosť Right Power dodáva domácnostiam aj firmám elektrinu a plyn. Na trhu s energiami pôsobí od roku 2006, vtedy ešte pod názvom Komunal Energy. Až od septembra 2013 pôsobí žilinská spoločnosť pod súčasným menom. Pôsobí taktiež na českom energetickom trhu. Na Slovensku mala firma šesťtisíc zákazníkov a v Česku necelých 60 tisíc.


Pre spoločnosť Slovakia Energy nejde o prvé prevzatie alternatívneho dodávateľa energií. Stalo sa to minimálne v dvoch prípadoch, a to pri spoločnostiach Energetické centrum a Europe Easy Energy. Spoločnosť Slovakia Energy pôsobí na slovenskom trhu od roku 2007, a to najprv ako alternatívny dodávateľ energií pre malé a stredné firmy. V roku 2009 začala dodávať elektrinu aj domácnostiam. Svoje služby v súčasnosti poskytuje viac ako 200 tisíc zákazníkom na Slovensku. Slovakia Energy patrí pod českú energetickú skupinu Bohemia Energy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona