Slovakia Cup: Zaslúžená radosť mladých Slovákov

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 15:23 • 2 min
Slovakia Cup: Zaslúžená radosť mladých Slovákov

Jaslovské Bohunice - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov obsadili na mládežníckom turnaji Slovakia Cup tretie miesto. V piatkovom súboji o bronz zvíťazili v Jaslovských Bohuniciach nad rovesníkmi z Írska 2:0. Oba góly SR 18 padli po rohových kopoch, v 29. minúte otvoril skóre hlavičkou Vician a v 73. minúte spečatil triumf Petro.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Milana Malatinského predtým na turnaji remizovali s Bieloruskom 2:2, zdolali Maďarsko 1:0 a na záver bojov v B-skupine remizovali s USA 1:1 a v jedenástkovom rozstrele prehrali 2:4.

 

Vo finále Slovakia Cupu sa o 15.00 h stretnú reprezentanti Ruska s USA.

 

Slovakia Cup hráčov do 18 rokov:

o 3. miesto:

Írsko 18 - SLOVENSKO 18 0:2 (0:1)

Góly: 29. Vician, 73. Petro. Rozhodoval: Perašín (SR), ŽK: T. Byrne, ČK: T. Byrne (Ír.), 50 divákov.

Zostava SR 18: Takáč – Ducár, Moško, Petro, Kozlovský – Kraľovič (74. Rymarenko), Beďatš, Kudlička (60. Špyrka), Chobot – Vician – Gerebenits (47. Boženík)

 

Milan Malatinský, tréner SR 18: "Dnes je nám už veselšie, tešíme sa, že sme zvíťazili a jednoznačne ovládli duel futbalovo, aj mentálne. Po nešťastnom súboji proti USA boli chlapci odhodlaní i presvedčení, že zápas o 3. miesto zvládnu a tak sa aj stalo. Slovakia Cup bol mimoriadne náročný, odohrali sme štyri stretnutia za päť dní, chlapci išli na maximum. Sme veľmi radi a už očakávame ďalší zraz, cestujeme na turnaj do Číny a verím, že budeme úspešní."

 

Marián Chobot, SR 18: "Od začiatku sa zápas vyvíjal v náš prospech, dobre sme kombinovali, strieľalo nám to. Som rád, že z toho množstva rohov, čo som zahrával, vyšli aspoň dva, ktoré priniesli oba góly a podľa mňa aj zaslúžené víťazstvo. Turnaj bol náročný, už v skupine sme odohrali ťažké súboje proti dobrým výberom. Včerajšie penalty stále mrzia, ale tešíme sa z tretieho miesta."

 

ďalšie výsledky

o 5. miesto: Turecko - Maďarsko 0:1

o 7. miesto: Česko - Bielorusko 2:2, 4:2 v rozstrele z 11 m

 

ďalší program:

piatok 28. apríla

finále: Rusko - USA (Jaslovské Bohunice, 15.00)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies