Slovakia Cup: Slováci si poradili s nevýraznými Nemcami

NETKY.SK • 5 Február 2015, 19:15 • 2 min
Slovakia Cup: Slováci si poradili s nevýraznými Nemcami

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila v prvom zápase medzinárodného turnaja Slovakia Cup v Banskej Bystrici nad Nemeckom 4:1. Pod Urpínom sa hral zápas národného tímu SR prvýkrát v histórii.

slovakia

left justify in out

Slováci boli lepším mužstvom, snažili sa o kombinácie, boli dôrazní pred bránkou. Nemci hrali pasívne a v útoku boli bezzubí. O prvé tri góly Slovenska sa postarali hráči Slovana Bratislava. Slováci boli od prvej minúty lepším tímom, už v 29. sekunde sa presadil Ladislav Nagy, pre ktorého to bol 29. presný zásah v reprezentačnom drese. V druhej časti hry pridali presné zásahy Libor Hudáček a Michal Sersen (obaja 7. gól v reprezentácii). V úvode tretej časti hry sa presadil aj Marcel Haščák (4.), potom pokazil navrátilcovi do reprezentačnej bránky čisté konto Justin Krueger.

 

Slovensko si poradilo v 49. vzájomnom zápase s Nemeckom 27.-krát. Súpera zdolalo prvýkrát od 6. mája 2013. Na Slovakia Cupe v Banskej Bystrici je v piatok na programe súboj Nemcov so Švajčiarmi a podujatie pri Hrone zakončí sobotňajší duel Slovenska a Švajčiarska. Výber Vladimíra Vůjtka obhajuje na turnaji vlaňajší triumf z Bratislavy. Súboj nedohral pre zdravotné problémy krídelník Martin Réway, ktorý sa od polovice druhej tretiny neobjavoval na ľade a odišiel na vyšetrenia do nemocnice. 

 

Výsledok - Slovakia Cup (Banská Bystrica): 
Slovensko - Nemecko 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) 
Góly: 1. L. Nagy (Jánošík, Viedenský), 28. L. Hudáček, 39. Sersen (L. Hudáček, L. Nagy), 42. Marcel Haščák (Ján Sýkora, J. Mikuš) - 48. Krueger (Y. Seidenberg, Pföderl) 
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Kubuš - Korba, Výleta, 2720 divákov

Zostavy: 
Slovensko: Lašák - Sersen, Jánošík, Marek Ďaloga, J. Mikuš, Čerešňák, Graňák, Jaroš, L. Kozák - Réway, Viedenský, L. Nagy - Ján Sýkora, Marcel Haščák, Tybor - Miklík, Lušňák, Dravecký - Vandas, Surový, L. Hudáček 
Nemecko: Aus den Birken - D. Boyle, Sulzer, Baxmann, J. Krueger, Müller, Kohl, B. Krupp, Ebner - Ehliz, Hospelt, Plachta - Y. Seidenberg, Pietta, Höfflin - Möchel, Fauser, Krämmer - Uvira, Weiss, Ohmann - Pföderl 


Slováci začali aktívne a od úvodu zatlačili súpera pred jeho bránku. Už prvá strela z hokejky Ladislava Nagya z ľavého kruhu na vhadzovanie skončila za chrbtom Dannyho aus den Birkena. Nagy bol na konci akcie Sersena a Jánošíka, puk mu šikovne prenechal Viedenský. Nemci sa dlho nedokázali dostať z obranného pásma, prakticky sa hralo na jednu bránku, k čomu prispela aj presilovka domáceho výberu. Lašák prvýkrát zasiahol až v 11. min po nevýraznej strele Plachtu. Hosťujúci tím nedokázal výraznejšie zatlačiť domácich ani počas presilovej hry. V závere prvej tretiny museli čiaroví rozhodcovia riešiť menší problém s ľadovou plochou, ktorý však rýchlo odstránili. 


Slovenskí hráči začali druhú tretinu presilovkou, ale nedokázali ju využiť. Nemci sa naďalej snažili kaziť hru a znepríjemňovať Vůjtkovcom prechod do útočného pásma, keď sa rýchlo v pätici vracali dozadu. V 28. min hral Sulzer veľmi pasívne, čo využil Libor Hudáček, rýchlo získal puk a nedal šancu Aus den Birkenovi. Nemci hrali pasívne, pri slovenskom útoku cúvali od modrej čiary. V 39. min naskočil po hre štyroch proti štyrom z trestnej lavice Sersen a jeho strela z útočnej modrej skončila v nemeckej bránke, pred Aus den Birkenom výborne tienil Viedenský. 

 

V úvode tretej tretiny zakončil rýchlu akciu Slovákov Marcel Haščák, ktorý vrátil do siete vyrazený puk po strele Jána Sýkoru. Nemcom sa potom podarilo znížiť, keď sa pred Lašákom presadil zblízka Justin Krueger. Gól zvýšil nemeckému mužstvu sebavedomie, Slováci však pozorne bránili a nepúšťali súpera do streleckých možností. Na opačnej strane pohrozili Cehlárik, Sýkora či Hudáček, ale skóre sa nemenilo. Na výsledku už nič nezmenila ani presilovka Nemecka v posledných minútach po vylúčení Sersena. 

 

Hlasy (zdroj: RTVS): 
Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Dnes môžeme byť spokojní s hrou, pohybom aj zodpovednosťou, s akou hráči duel odohrali. Možno sme trochu poľavili niekde medzi 45. až 50. minútou, no potom sa to vrátilo späť. Po dlhej dobre sme dali štyri góly, hrali dobre všetci v bránke, obrane aj útoku. Nemcov sme nepúšťali do šancí." 

Ján Lašák (brankár SR): "Stále si to užívam, bola tu krásna atmosféra. Bol to skvelý zápas a ďakujem chalanom, že mi to uľahčili. Hrali sme fantasticky, bol to pre mňa pekný večer. V úvodných fázach duelu som nemal veľa práce, ale snažil som sa rozohrávkou alebo dirigovaním chalanov. Potom prišli aj strely." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies