Slovakia Cup: Generálka pred majstrovstvami sveta

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 13:26 • 2 min
Slovakia Cup: Generálka pred majstrovstvami sveta

BRATISLAVA - Turnaj Slovakia Cup v Bratislave bude pre reprezentačné tímy Slovenska, Nórska a Bieloruska generálkou na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia od 3. do 19. mája v Štokholme a v Helsinkách.

slovakia

left justify in out

V rámci prípravy nastúpia tri výbery na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu od štvrtka 25. do soboty 27. apríla každý proti každému. Slováci turnaj otvoria súbojom s Bielorusmi, po dni voľna ich čakajú Nóri. Zverenci Vladimíra Vůjtka sa budú usilovať o posledné miestenky na svetový šampionát.

"Turnaj je šancou pre tých, u ktorých máme otázniky v súvislosti s nomináciou na majstrovstvá sveta. Dáme im priestor, aby nás mohli ešte presvedčiť. Každý hráč v súčasnom tíme chce reprezentovať, bojuje o miesto v zostave, čo je pre nás, trénerov, dobrá motivácia. Máme síce veľa ospravedlneniek, ale je to iná situácia ako vlani. Postihli nás predovšetkým v obrane, kde nám vypadli pre zranenia skúsení Graňák, Baranka, Starosta, ale i Meszároš. Chlapci, ktorí sú v tíme, ich chcú nahradiť," uviedol reprezentačný kouč Vladimír Vůjtek.

Reprezentačné mužstvo je v piatom týždni prípravy na šampionát. Tréneri majú pred sebou náročnú úlohu, zo súčasného kádra by chceli vybrať sedem obrancov a dvanásť až trinásť útočníkov. "Sme závislí aj od toho, kto príde z NHL. Dnes vieme naisto o Andrejovi Sekerovi, ktorý priletí priamo do Fínska. Voľný je aj Tomáš Kopecký, ktorý chce hrať na majstrovstvách sveta. Je však zranený, musí absolvovať lekársku prehliadku. Verím, že si presadí svoje a na šampionát pôjde. V hre je Marián Gáborík, ktorý bojuje s Columbusom. Jeho prípad budeme riešiť v nedeľu večer. Verím, že vyberieme najlepších," dodal Vladimír Vůjtek.

Slovenský tím na bratislavskom turnaji preveria dve rôzne hokejové školy. S Bielorusmi sa Slováci stretávajú už pravidelne. "Hrajú typický ruský hokej, dobre kombinujú i korčuľujú, ale majú problémy v obrane. Myslím si, že cez ich defenzívu vedie cesta k víťazstvu. Nóri zasa idú vo svetovom hokeji výkonnostne nahor, majú kvalitných hráčov v KHL i v NHL. Väčšina z nich hrá vo fínskej a švédskej lige, mužstvo je na úrovni štvrťfinále majstrovstiev sveta. Vlani sa tam dostali a boli pre Rusov veľmi ťažkým súperom," povedal Vladimír Vůjtek. V úvodnom zápase s Bieloruskom nenastúpi formácia, ktorá v stredu trénovala v žltých dresoch. Hrať by nemali Vladimír Mihálik, Ján Brejčák, Tomáš Surový, Peter Ölvecký a Martin Bartek.

V kabíne pred posledným prípravným turnajom panuje veľmi dobrá nálada. Pohodu pridali hráčom aj dve víťazstvá nad Českom počas predchádzajúceho týždňa. "Napätie však stúpa, každý očakáva finálnu nomináciu. Pozitívna nálada v šatni je dobrá pre mužstvo," povedal útočník Branko Radivojevič.

Program Slovakia Cupu 2013 v Bratislave:
Štvrtok 25. apríla: Slovensko - Bielorusko (19.00)
Piatok 26. apríla: Bielorusko - Nórsko (17.00)
Sobota 27. apríla: Slovensko - Nórsko (17.00)

Nominácie účastníkov hokejového turnaja Slovakia Cup v Bratislave (25. - 27. apríla):

Slovensko:
Brankári: Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/Rus.), Július Hudáček (Frölunda/Švéd.)
Obrancovia: Ján Brejčák (HC Litvínov/ČR), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Milan Jurčina (Lukko Rauma), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci HC Slovan Bratislava), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR), Tomáš Slovák (HC Plzeň/ČR)
Útočníci: Martin Bartek (HC Pardubice/ČR), Miroslav Šatan, Mário Bližňák, Marko Daňo, Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Andrej Šťastný (všetci HC Slovan Bratislava), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Ján Sýkora (HC'05 Banská Bystrica), Jozef Stümpel (HK Nitra), Tomáš Surový (HC Lev Praha/ČR), Tomáš Záborský (Avangard Omsk/Rus.), Marcel Haščák (HC Košice)

Nórsko:
Brankári: Lars Haugen (Dinamo Minsk/KHL), Steffen Söberg (Valerenga), Lars Volden (Espoo Blues/Fín.)
Obrancovia: Alexander Bonsaksen (Rögle/Švéd.), Jonas Holös (Växjö/Švéd.), Henrik Solberg (Stavanger Oilers), Daniel Sörvik (Valerenga), Ole-Kristian Tollefsen (Färjestad/Švéd.), Mats Trygg (HV 71/Švéd.), Henrik Ödegaard (Sparta Sarpsborg)
Útočníci: Morten Ask (Valerenga), Anders Bastiansen (Färjestad/Švéd.), Robin Dahlström (Örebro/Švéd.), Kristian Forsberg (MODO Hockey/Švéd.), Mads Hansen (Brynäs/Švéd.), Marius Holtet (Färjestad/Švéd.), Andreas Martinsen (Düsseldorf/Nem.), Ken André Olimb (Karlskoga/Švéd.), Mathis Olimb (Frölunda/Švéd.), Mats Rosseli Olsen (Frölunda/Švéd.), Niklas Roest (Sparta Sarpsborg), Martin Röymark (Färjestad/Švéd.), Per-Äge Skröder (MODO Hockey/Švéd.), Lars Erik Spets (Lörenskog), Patrick Thoresen (SKA Petrohrad/KHL)

Bielorusko:
Brankári: Dmitrij Miľčakov (Žlobon), Vitalij Belinskij (Junosť Minsk)
Obrancovia: Oleg Goroško, Pavel Černook (obaja Dinamo Minsk), Andrej Filičkin, Jaroslav Maslenikov (obaja Gomeľ), Iľja Šinkevič, Iľja Kaznadej (obaja Žlobin), Roman Graborenko (Albany/AHL)
Útočníci: Konstantin Koľcov (Atlant Mytišči/KHL), Jevgenij Kovyršin (Severstaľ Čerepovec), Alexander Kitarov, Alexander Kulakov, Dmitrij Meleško, Andrej Stas (všetci Dinamo Minsk), Arťom Kislij (Neman Grodno), Viačeslav Andriuščenko (Žlobin), Michail Stefanovič, Jevgenij Solomov (obaja Gomeľ), Alexej Jefimenko (Soligorsk), Artur Gavrus (Owen Sound/OHL), Alexej Uragov (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL), Arťom Demkov (Hamburg/Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies