Slováka odsúdili na 2 roky väzenia za krádež konzerv a parfumov

NETKY.SK • 9 Január 2018, 17:45 • 2 min
Slováka odsúdili na 2 roky väzenia za krádež konzerv a parfumov

ST. POLTEN - Súd v Dolnom Rakúsku uložil dvojročný trest odňatia slobody Slovákovi, ktorý ukradol v tamojších samoobslužných predajniach tovar v hodnote vyše 500 eur.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom v utorok internetové vydanie regionálneho týždenníka Niederösterreichische Nachrichten (NÖN). Odsúdený muž, identifikovaný ako 27-ročný Marek V., podľa zverejnenej správy odišiel bez zaplatenia zo supermarketu v meste Bruck an der Leitha, kde si predtým vložil do tašky 27 konzerv s tuniakom, stojacich dokopy 80 eur. Následne navštívil aj drogériu, pričom ukradol parfumy za 430 eur.

 

V danom prípade išlo podľa NÖN o skúseného zlodeja, ktorý bol v minulosti za takéto činy už štyrikrát trestaný. Sudca mu na pojednávaní "rýchlo vysvetlil", že tentoraz nemôže rátať so zhovievavosťou: "Rakúsko predsa nie je samoobsluha. Ešte sa vo vašej vlasti nerozkríklo, že sa tu zlodeji prísne trestajú?" Po tejto otázke sa Slovák údajne uškŕňal, vynesený rozsudok, ktorý zatiaľ nie je právoplatný, však prijal so zjavným "údivom", informoval týždenník.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies