Slováka, ktorý v Čechách vykrádal domy, odsúdili na štyri roky

NETKY.SK • 7 September 2016, 17:36 • 2 min
Slováka, ktorý v Čechách vykrádal domy, odsúdili na štyri roky

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere štyri roky za krádeže v Čechách potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 35-ročného recidivistu Rastislava Čopáka zo Stankoviec v okrese Trebišov.

slovakia

left justify in out

V minulosti už 15-krát trestaný Čopák v rokoch 2013 a 2014 sa v Českej republike vlámal do dvoch rodinných domov. Z domu v Černošiciach ukradol mobilné telefóny, hotovosť, notebook, tablet, fotoaparát, osobné doklady majiteľky a iné veci, čím jej spôsobil škodu vyše 37-tisíc českých korún. Z novostavby v obci Roblín ukradol plynový kotol, medené trubky ku kúreniu a iné veci, čím majiteľovi spôsobil škodu takmer 47-tisíc českých korún.


Čopák na súde priznal vinu a prvostupňový senát mu vymeral štyri roky nepodmienečne. Recidivista Čopák sa odvolal, pretože sa mu zdal trest prísny. Čopáka priviedla eskorta z väzenia, kde si v súčasnosti odpykáva 20-mesačný trest za iné krádeže a porušovanie domovej slobody na Slovensku.


Odvolací senát odvolanie Čopáka zamietol s tým, že vzhľadom na trestný register u neho nejde o ojedinelé vybočenie. Čopák musí zaplatiť poškodeným občanom Českej republiky spolu takmer 85-tisíc českých korún.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies