Slováka Juraja Jánošíka v Plzni neposlali na popravisko, ale za mreže

NETKY.SK • 3 November 2010, 08:17 • 2 min
Slováka Juraja Jánošíka v Plzni neposlali na popravisko, ale za mreže

Slováka Juraja Jánošíka v Plzni neposlali na popravisko, ale za mreže

slovakia

left justify in out

Legendárneho zbojníka Juraja Jánošíka (25) pred takmer 300 rokmi popravili v Liptovskom Mikuláši, jeho o rok staršieho slovenského menovca v Plzni odsúdili právoplatne za nerešpektovanie zákazu pobytu v ČR na štyri týždne väzenia nepodmienečne. Informoval o tom dnes webový portál idnes.cz.
      O Slovákovom zákaze pobytu v ČR na obdobie piatich rokov súd rozhodol pre porušenie platných zákonov ešte 11. septembra. Mal dva týždne na to, aby opustil Česko.
      Keď sa napokon 6. októbra rozhodol naplniť literu rozsudku a prišiel sa rozlúčiť s priateľkou, tá mu urobila hysterickú scénu, na ktorú reagovali susedia privolaním policajtov. Priateľka ušla, ale Juraj nie. Len niekoľko minút pred tým, ako ho na Slovensko mal odviezť príbuzný kamiónom, skončil v rukách polície.
      Sám sa priznal, že sa už na českom území zdržiava ilegálne, možno, že by inak bolo celé stretnutie s ochrancami poriadku skončilo iba dohovorom, argumentoval nešťastníkov právny zástupca.
      Sudca napokon vymeral Jurajovi Jánošíkovi štyri týždne väzenia, čo v súvislosti so zmenou predchádzajúceho podmienečného trestu na nepodmienečný znamenalo, že bude musieť ísť do väzenia.
      Menovec slávneho zbojníka, ktorý má už šesť záznamov v registri trestov okrem iného za riadenie motorového vozidla bez príslušného oprávnenia, za pokus o ublíženie na zdraví, či drobné krádeže, rozsudok - podobne ako prokurátorka - akceptoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies