Slovák vylúpil banku v Salzburgu, plánoval aj lúpež vo Viedni

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 09:27 • 2 min
Slovák vylúpil banku v Salzburgu, plánoval aj lúpež vo Viedni

VIEDEŇ - Páchateľom vlaňajšej ozbrojenej lúpeže v pobočke Volksbank v Salzburgu je 31-ročný Slovák. Zadržať sa ho podarilo tento rok 28. februára aj vďaka pozorným svedkom vo Viedni, kde sa chystal vylúpiť ďalšiu banku. Po zatknutí sa k lúpeži v Salzburgu priznal, informovala dnes agentúra APA s odvolaním sa na hovorkyňu tamojšej polície Evu Wenzlovú.

slovakia

left justify in out

Slovákovi sa stalo osudným nápadné správanie pred bankou vo viedenskej štvrti Simmering. Svedkovia si všimli, že chodí sem-tam pred vchodom do banky, navyše mal šál čiastočne posunutý do tváre a cez hlavu mal kapucňu.

Porovnanie DNA z plynovej pištole, ktorú mal Slovák so sebou vo Viedni, s biologickými stopami zaistenými po lúpeži v Salzburgu z 20. júna 2012, ukázalo zhodu. 

Lupič vtedy lámanou angličtinou a nemčinou, požadoval peniaze, ktoré mu dve zamestnankyne banky vydali. V čase prepadu neboli v banke žiadni zákazníci. Neďaleko od miesta činu páchateľ odhodil časť svojho oblečenia a masku. Celú korisť zo Salzburgu minul Slovák v rôznych kasínach vo svojej vlasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies