Slovák vykradol v Rakúsku stánok s občerstvením: Potom skúsil trafiku aj pumpu

NETKY.SK • 30 Január 2016, 07:01 • 2 min
Slovák vykradol v Rakúsku stánok s občerstvením: Potom skúsil trafiku aj pumpu

BRUCKNEUDORF - Rakúska polícia tento týždeň zadržala 38-ročného Slováka, ktorý sa v obci Bruckneudorf v okrese Neusiedl am See pokúsil vylúpiť trafiku a na svedomí má aj ďalšie trestné činy. Informoval o tom rakúsky server regionews.at.

slovakia

left justify in out

Slováka po neúspešnom pokuse o prepad trafiky v stredu večer zadržali v susednom Parndorfe - jeden a pol hodiny po čine. Vyšetrovanie však ukázalo, že medzitým stihol ešte jedno vlámanie v Parndorfe a chystal sa vylúpiť aj čerpaciu stanicu.


Na území Rakúska začal páchateľ vyčíňať v ten istý deň o 15.30, keď sa v Golse pokúšal ukradnúť kompresor. Po neúspechu sa premiestnil do Bruckneudorfu a tam sa okolo 18.00 pokúsil s nožom v ruke prepadnúť trafiku.

 

Predavačka mu však namiesto vydania peňazí nastriekala do tváre slzný plyn. Lupič z miesta činu ušiel, podľa predavačky bežal smerom na Parndorf. Tam ho policajti dolapili na čerpacej stanici - ktorú zjavne práve hodlal prepadnúť. Ako neskôr vysvitlo, pred zadržaním v Parndorfe ešte stihol násilne vniknúť do miestneho stánku s občerstvením, odkiaľ ukradol dve palety nealkoholických nápojov. Lup našli policajti v jeho aute.


Keďže pri zatýkaní kládol odpor, policajti ho podľa správy museli spútať. Po zadržaní sa ukázalo, že po mužovi pátrajú aj justičné orgány z Viedne - pre podozrenie z vlámania. Podľa regionews.at mal muž opletačky so zákonom aj na Slovensku, kde strávil za podobné činy niekoľko rokov vo väzení.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies