Slovák vraždil v Maďarsku a telo zakopal na Slovensku

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 15:18 • 2 min
Slovák vraždil v Maďarsku a telo zakopal na Slovensku

BUDAPEŠŤ - Slovák zavraždil v Maďarsku občana Slovenskej republiky a jeho telo zakopal na Slovensku. Podozrivý sa k činu priznal, uviedla dnes agentúra MTI na základe informácií zo spoločnej tlačovej besedy šéfa polície Boršodsko-abovsko-zemplínskej župy Csabu Vereckeiho a šéfa košickej krajskej polície Juraja Bukuša v Miškovci.

slovakia

left justify in out

Podozrivým z vraždy je 21-ročný občan SR, ktorý zavraždil v Tornyosnémeti 41-ročného riaditeľa košického nákupného centra. Telo obete následne zakopal na slovenskom území. Podozrivý sa k činu priznal a súd má dnes rozhodnúť o jeho vzatí do vyšetrovacej väzby.

Podľa Vereckeiho maďarská polícia objavila 6. júna v Tornyosnémeti havarované vozidlo bez majiteľa. V aute so slovenským evidenčným číslom našli stopy po krvi. Polícia boršodskej župy v spolupráci s policajtmi košického kraja zistili, že majiteľ vozidla je nezvestný. V dome obete objavili kriminalisti stopy po bitke, vtedy sa objavilo podozrenie z trestného činu. Podozrivý sa na polícii prihlásil ako svedok, ktorý pozná nezvestného košického podnikateľa, vo výpovedi sa však viackrát zamotal a napokon sa k činu priznal. Zadržali ho v Sátoraljaújhelyi.

Vereckei tiež informoval, že prokuratúra rozhodne o tom, či trestné stíhanie bude prebiehať v Maďarsku, alebo na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies