Slovák v Dánsku udrel päsťou priateľa ministra, naši mu poskytujú konzulárnu ochranu

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 15:05 • 2 min
Slovák v Dánsku udrel päsťou priateľa ministra, naši mu poskytujú konzulárnu ochranu

KODAŇ - V Dánsku obvinili Slováka z fyzického útoku na snúbenca tamojšieho ministra spravodlivosti Sörena Papeho Poulsena, informoval v stredu dánsky spravodajský portál The Local.

slovakia

left justify in out

Informáciu o prípade zadržaného slovenského občana na území Dánska  vo štvrtok potvrdil riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí MZVaEZ SR Igor Skoček.

 

Slovenskú stranu podľa jeho slov dánska polícia kontaktovala v utorok 22. mája. "Zastupiteľský úrad SR v Kodani mu v tejto súvislosti poskytuje konzulárnu ochranu a je aj v kontakte s rodinou. O procese vyšetrovania nemáme z dánskej strany zatiaľ žiadne oficiálne informácie," dodal Skoček.

 

K incidentu došlo 17. mája v Kodani počas majstrovstiev sveta v hokeji. Podľa portálu The Local 34-ročný Slovák partnera dánskeho ministra udrel päsťou a  vraj povedal, že nemá rád homosexuálov. Nijakí svedkovia však údajnú homofóbnu narážku nepotvrdili. The Local ďalej uvádza, že voči Slovákovi bolo vo veci napadnutia vznesené obvinenie.

 

Kodanský mestský súd v stredu na základe žiadosti prokuratúry predĺžil dobu trvania predbežného zadržania Slováka do 13. júna. Súd obvinenie z trestného činu násilia voči nemenovanému Slovákovi ponechal, pričom obvinenie z trestného činu nenávisti stiahol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies