Slovak Telekom zverejnil ceny akcií určených na burzu

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 09:54 • 2 min
Slovak Telekom zverejnil ceny akcií určených na burzu

BRATISLAVA - Slovak Telekom, a. s. (ST) v utorok zverejnil ponukové ceny akcií, ktoré Fond národného majetku SR ponúkne na trhu.

slovakia

left justify in out

"Rozsah ponukovej ceny bol určený vo výške 17,70 až 23,60 eur za akciu a 19,00 USD až 25,30 USD za certifikát GDR, pričom každý certifikát GDR predstavuje súbor práv k jednej akcii," uviedla spoločnosť. "Predávajúci akcionár ponúkne 42 341 537 akcií vo forme akcií a certifikátov GDR predstavujúce celých 49 % jeho podielu v spoločnosti Slovak Telekom - hodnota ponuky teda bude v rozsahu približne 750 mil. eur až 1 mld. eur," uviedla firma. Rozsah ponukovej ceny naznačuje trhovú kapitalizáciu ST vo výške 1,5 až 2 mld. eur.

 

Akcie by mali byť prijaté na obchodovanie na kótovanom hlavnom trhu Burzy cenných papierov v Bratislave. Vkladové potvrdenky (certifikáty GDR) spolu s akciami by mali ísť na hlavný trh pre kótované cenné papiere Londýnskej burzy cenných papierov.

 

Spoločnosť Deutsche Telekom AG neponúka žiadne akcie a vyjadrila úmysel ponechať si svoj podiel 51 % v spoločnosti Slovak Telekom. Ponuka pre inštitucionálnych investorov začína od utorka a skončí 6. mája 2015. Ponukové obdobie pre retailovú ponuku začína 22. apríla a končí 5. mája 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies