Slovak Telekom zavádza ako prvý operátor v SR hlasovú biometriu

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 11:47 • 2 min
Slovak Telekom zavádza ako prvý operátor v SR hlasovú biometriu

BRATISLAVA - Zákazníci Slovak Telekomu budú môcť od 20. mája 2015 využívať novú bezplatnú službu Hlasová biometria.

slovakia

left justify in out

Služba im umožní vybaviť ich požiadavky na zákazníckych linkách Slovak Telekomu rýchlo, pohodlne a bezpečne aj bez toho, aby si museli pamätať a uvádzať overovacie bezpečnostné kódy ako napríklad PIN, PID alebo ID kód. Postačí im vlastný hlas.

 

Hlasová biometria predstavuje jedinečný spôsob overenia volajúceho na základe porovnania hlasu zákazníka s jeho hlasovým odtlačkom. Ten môže byť vytvorený len na základe súhlasu zákazníka. Slovak Telekom je prvý telekomunikačný operátor na Slovensku, ktorý takú službu svojim zákazníkom prináša.

 

Jednoduchý prístup k službám získa zákazník aj v prípade straty telefónu a potreby zablokovať SIM kartu - zákaznícka linka ho spoľahlivo overí aj pri volaní z akéhokoľvek iného telefónneho čísla.

 

Hlasová biometria tiež umožní delegovať oprávnenia aj na iné osoby a zákazník sa tak (po prvotnom jednorazovom overení potrebnými kódmi) bude môcť overiť hlasom aj pri administrovaní služieb svojich blízkych.

TASR informoval Slovak Telekom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies