Slovak Telekom na burzu nepôjde, predať sa má priamo

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 11:48 • 2 min
Slovak Telekom na burzu nepôjde, predať sa má priamo

BRATISLAVA - Spoločnosť Slovak Telekom sa na burze predávať nebude. Ako po štvrtkovom rokovaní vlády informoval minister financií Peter Kažimír, vo štvrtok ráno vláda dostala záväznú ponuku od strategického investora, ktorého však minister nemenoval.

slovakia

left justify in out

Ten za akcie telekomu chce dať viac ako výnos, ktorý ponúkol záujem na burze. Ten predstavoval 17,70 eura za akciu, čo by znamenalo výnos z predaja vo výške 750 mil. eur. To je na spodnej hranici očakávaného výnosu, keď vláda počítala so 750 mil. až 1 mld. eur. "Viac je viac," okomentoval to Kažimír. Ponukou investora sa teraz bude vláda ďalej zaoberať.

 

Rozsah ponukovej ceny akcií Slovak Telekomu bol určený vo výške 17,70 až 23,60 eura za akciu. Akcie mali byť prijaté na obchodovanie na kótovanom hlavnom trhu Burzy cenných papierov v Bratislave. Vkladové potvrdenky (certifikáty GDR) spolu s akciami mali ísť na hlavný trh pre kótované cenné papiere Londýnskej burzy cenných papierov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies