Slovak Telekom chce vstúpiť na bratislavskú a londýnsku burzu cenných papierov

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 09:25 • 2 min
Slovak Telekom chce vstúpiť na bratislavskú a londýnsku burzu cenných papierov

BRATISLAVA – Spoločnosť Slovak Telekom (ST), ktorá poskytuje telekomunikačné služby na Slovensku, dnes oznámila svoj zámer vstúpiť na bratislavskú a londýnsku burzu cenných papierov. Fond národného majetku (FNM) SR ako predávajúci akcionár na týchto dvoch burzách ponúkne všetky svoje akcie, ktoré spoločne tvoria 49 % vydaného akciového kapitálu ST.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že akcie budú uvedené na kótovanom hlavnom trhu Burzy cenných papierov v Bratislave a bude podaná žiadosť o prijatie vkladových potvrdeniek na obchodovanie na hlavnom trhu londýnskej burzy cenných papierov. Firma ďalej uviedla, že materská spoločnosť Deutsche Telekom (DT) nepredáva žiadne akcie v ponuke a vyjadrila úmysel ponechať si svoj 51-% podiel v Slovak Telekome.

 

Každému súkromnému investorovi v rámci SR, ktorý odošle skorú objednávku akcií v rámci verejnej ponuky, bude ponúknutá zľava vo výške 5 %. DT a ST nebudú môcť 180 dní po ponuke vydávať alebo predávať akékoľvek cenné papiere okrem obmedzených výnimiek.

 

"V dôsledku významných kapitálových investícií, vylepšenej efektivity a rozšírenia možností má naša spoločnosť integrovanú ponuku, ktorá nám umožňuje dodávať hodnotnejšie služby a platený obsah v balíčkoch troch a štyroch služieb. Táto primárna emisia akcií bude predstavovať dôležitý krok k ďalšiemu rozvoju našej spoločnosti, ešte viac zviditeľní hodnotu, ktorú chceme ponúkať," povedal generálny riaditeľ ST Miroslav Majoroš.

 

O prevode 34 % akcií štátu z Ministerstva hospodárstva SR na FNM, ktorý má uskutočniť predaj celého 49-% štátneho podielu na kapitálovom trhu, rozhodla vláda 1. apríla. Celý proces by chcela ukončiť do polovice tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies