Slovák sa stal trénerom reprezentácie Nemecka!

NETKY.SK • 30 December 2016, 08:44 • 2 min
Slovák sa stal trénerom reprezentácie Nemecka!

BERLÍN - Popredný svetový tréner plážových volejbalistov, Slovák Martin Olejňák, bude od 1. januára 2017 viesť nemeckú mužskú reprezentáciu. Informuje o tom web národnej asociácie DVV.

slovakia

left justify in out

"Martin Olejňák je pre mňa najlepším trénerom na svete. So svojimi skúsenosťami a filozofiou prináša bezkonkurenčnú kvalitu. Našich mužov povedie do svetovej špičky, som o tom presvedčený," skonštatoval viceprezident DVV Andreas Künkler. Štyridsaťšesťročný rešpektovaný kouč naposledy viedol Poliakov, predtým sa podieľal na úspechoch rakúskych dvojíc.

 

Medzi Olejňákových zverencov patrili Piotr Kantor s Bartoszom Losiakom, Grzegorz Fijalek s Mariuszom Prudelom či Doris a Stefanie Schwaigerové. Dvojice, ktoré viedol, vybojovali celkovo trikrát 5. miesto na olympijských hrách.


"Nemecké mužské páry v ostatných dvoch rokoch zaostali za očakávaniami. Je tu však mladá generácia s veľkým potenciálom a snahou napredovať, čo je pre mňa výzva. Mojím cieľom je byť na OH 2020 s dvoma nemeckými tímami a nie len sa zúčastniť," vyhlásil Olejňák. V Riu de Janeiro 2016 triumfovali Nemky Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies