Slovak Point otvoria v sobotu, kandidátka na Miss si odrela bradu

NETKY.SK • 6 Február 2014, 12:14 • 2 min
Slovak Point otvoria v sobotu, kandidátka na Miss si odrela bradu

SOČI - Hoci slovenské reprezentačné priestory v olympijskom meste Soči oficiálne otvoria v sobotu predpoludním, vedenie slovenskej výpravy dokázalo v improvizovaných podmienkach zorganizovať vo štvrtok úvodnú tlačovú konferenciu. Niesla sa najmä v znamení informácií o rekordoch.

slovakia

left justify in out

Úvodné slovo si zobral šéf Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár a venoval ho práve zariadeniu Slovak Point, ktoré na železničnej stanici Adler nahrádza tradičnú inštitúciu Slovenský dom: "Povedal by som, že to je priam svetový rekord, na tomto mieste a v takýchto podmienkach vyriešiť niečo také, ako je Slovak Point." Slávnostné prestrihnutie pásky sa bude konať za účasti ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka a veľvyslanca SR v Moskve Jozefa Migaša.   
   
Chmelár tiež informoval o prebiehajúcom zasadnutí Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a evidentne naplnený hrdosťou: "Zasadnutie sa zaoberá bodom Agenda 2020 - hlavný program MOV pre nasledujúce obdobie. Takéto ešte v histórii nebolo, 166 diskusných príspevkov, čo je absolútny rekord. S veľkou odozvou dvakrát diskutovala aj naša členka Danka Barteková, prezident Thomas Bach ocenil jej vystúpenie a tak pre istotu vystúpila ešte raz." 
     
Šéf SOV tiež konštatoval tézu, na ktorej sa zhodlo plénum, že olympijské hry patria predovšetkým športovcom. Organizátori sa držali preto tejto priority. "Navštívili sme všetky tri olympijské dediny a niekoľko športovísk a to, čo je pre športovcov pripravené, je takmer bez chyby. S bezpečnosťou sa to nejako zvlášť nepreháňa, sú to štandardne organizované zimné hry," konštatoval Chmelár.   
     
Ani vedúca výpravy Janka Gantnerová nezostala nič dlžná hlavnej línii tlačovky: "Máme tiež rekord a v preprave batožín, až 650 kusov sme doviezli jedným lietadlom... A nielen to, takéto množstvo batožiny muselo naraz prejsť cez uvítací panel a myslím si, že je to rekord olympijských hier."     
     
Gantnerovej ďalšie informácie však už príliš veselé neboli. Výprava bobistov pricestovala bez Patrika Suballyho, ktorý mal ísť ako cestujúci náhradník, ale necelé dva týždne pred odletom si natiahol na tréningu väzy. Nahradil ho Peter Nárovec, ktorý síce v pôvodnej nominácii Valného zhromaždenia SOV nefiguroval, ale odsúhlasili ho dodatočným hlasovaním prostredníctvom e-mailu. "Priamo v Soči došlo k nepriaznivým udalostiam v rizikovom odvetví, teda vo free-style, kde majú akrobatické lyžiarky veľmi tvrdé podmienky a naše dve dievčatá to pocítili," povedala pre TASR vedúca slovenskej misie. 
     
Svah v Extrémnom parku Roza Chutor je veľmi náročný a tvrdý, Slovenky sa sťažovali, že nevyhovuje dopadom, ktoré oni absolvujú vo svojich zostavách. "A hovorí sa, že už polovica štartového poľa má problémy s kolenami. Niet divu, že aj naša Natália Šlepecká. Našťastie žiadne poškodenie, ale narazené chrupavky. Pevne verím, že do súťaže ju lekári pripravia. No a máme zranenú aj Zuzku Stromkovú, ktorá spadla a odrela si bradu, takže má takpovediac estetické chybičky. To by ohľadom štartu neprekážalo, ale mňa to mrzí, lebo sme ju chceli zradiť ako kandidátku na Miss olympijských hier...," prezradila Gantnerová. Dodala, že to nie je vyhlasovaná súťaž, ale určení ľudia chodia po výpravách vyberať kandidátky aj na základe tipov ich vedení.
     
Hlavný tlačový atašé Ľubomír Souček informoval, že Bartekovej posunuli v Soči jej úsek olympijskej štafety zo 14.30 na 13.45 miestneho času. Večer má čestnú úlohu ako najmladšia členka MOV moderovať (Master of Ceremony) spolu so služobne najstarším členom Vitalijom Smirnovom večernú recepciu MOV, údajne aj za účasti ruského prezidenta Vladimira Putina.   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies