Slovák po prepustení z väzenia odišiel do Anglicka, tam dostal doživotie za zneužívanie detí

NETKY.SK • 26 August 2015, 11:15 • 2 min
Slovák po prepustení z väzenia odišiel do Anglicka, tam dostal doživotie za zneužívanie detí

LONDÝN – Eduard Petický (48) bol na Slovensku niekoľkokrát trestaný, a tak sa rozhodol odísť do Veľkej Británie. Tam však v trestnej činnosti pokračoval a dokonca zneužíval malé deti od troch do päť rokov.

slovakia

left justify in out

Eduard sedel na Slovensku za znásilnenie a ihneď po prepustení odišiel do Veľkej Británie. Zavreli ho v roku 1998 za znásilnenie žien v parku. V Británii dostal doživotie za sexuálne zneužívanie detí. Do krajiny mu nemohli zamietnuť prístup, pretože neexistuje medzinárodný register sexuálnych delikventov.

 

img

 

Delikvent Petický okrem zneužívania s deťmi aj obchodoval. Jeho obete mali od tri do päť rokov a boli to chlapci. Za mreže ho poslali na základe výpovedí jeho obetí.

 

Okrem Eduarda poslal britský súd za mreže aj jeho brata Ľudovíta (45), ktorý dostal 12 rokov. Tieto zverstvá vykonávali v mestečku Eastwood.

 

Prípad vyvolal rozruch

Británia na zákalde Petického prípadu žiada Európu, aby zaviedla register sexuálnych delikventov, aby sa v budúcnosti mohlo týmto situáciám predísť. Takýto register má iba šesť štátov EÚ - Británia, Cyprus, Írsko, Malta, Rakúsko a Francúzsko.

 

Získať informácie o tom, že Petický bol sexuálnym delikventom trvalo britským úradom 13 mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies