Slovák pískal v Belehrade: Myslel som si, že padá hala

NETKY.SK • 5 Január 2017, 15:50 • 2 min
Slovák pískal v Belehrade: Myslel som si, že padá hala

BELEHRAD - Rozhodovať mužský basketbalový zápas v ikonickej belehradskej Hale Pionir, po novom Hale Aleksandara Nikoliča, nebude pre Slováka vari nikdy všedný zážitok. Česť vyskúšať si to na vlastnej koži dostal aj Marek Kúkelčík, ktorý bol druhým arbitrom stredajšieho stretnutia E-skupiny Ligy majstrov 2016/2017, v ktorom domáci Partizan hostil maďarský klub Szolnoki Olaj.

slovakia

left justify in out

"Moje dojmy? Stále tomu nemôžem uveriť... Kto sa čo i len bol pozrieť v tejto legendárnej hale, vie, o čom hovorím. A mne sa v tom kotle podarilo behať po palubovke," rozhovoril sa o zápase s výsledkom 77:67 pre domácich 35-ročný trebišovský rodák, ktorý v civile pracuje ako advokát.

 

"Atmosféra bola úžasná, aj keď hala nebola úplne zaplnená - odhadom štyritisíc divákov. Keď som sa miestnych pýtal, prečo neprišlo viac ľudí, odpoveď bola, že to bol vzhľadom na meno súpera neatraktívny basketbal. Viac fanúšikov na zápase som však počas kariéry aj tak nemal. Keď spievali ich piesne pred zápasom i počas neho, tak som cítil nie zimomriavky, ale tú energiu prúdiacu cezo mňa. A keď aplaudovali pri peknej akcii alebo zahučali pri písknutí rozhodcu, ktoré sa im nepozdávalo, myslel som si, že padá hala," podotkol s úsmevom.

Kúkelčík sa o nominácii dozvedel koncom novembra, do srbskej metropoly letel deň pred duelom z Košíc cez Viedeň. "Toto je jeden z mojich troch zápasov v Lige majstrov v tejto sezóne," priblížil  slovenský arbiter. Liga majstrov je novovzniknutá európska súťaž, najvyššia pod hlavičkou FIBA na starom kontinente. Každý klub, ktorý účinkuje v základnej časti, dostane štartovné stotisíc eur a solídne prize money aj za postup do ďalších fáz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona