Slovak Open: Najvyššie nasadený Veselý stroskotal v 1.kole dvojhry

NETKY.SK • 4 November 2014, 16:09 • 2 min
Slovak Open: Najvyššie nasadený Veselý stroskotal v 1.kole dvojhry

BRATISLAVA - Holandský tenista Igor Sijsling sa prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V prvom kole si ako nasadená štvorka poradil s nemeckým kvalifikantom Yannickom Madenom v dvoch setoch 6:2, 7:6 (4).

slovakia

left justify in out

Ďalej ide aj ôsmy nasadený srbský daviscupový reprezentant Viktor Troicki, ktorý zvíťazil nad Chorvátom Matem Deličom po trojsetovej bitke 6:7 (2), 6:1, 6:4. Hneď v úvodnom kole sa s turnajom nečakane rozlúčil najvyššie nasadený Čech Jiří Veselý, bývalý najlepší junior sveta prehral s Uzbekom Farrukhom Dustovom v troch setoch 6:3, 3:6, 4:6.
    

"Bolo to dobre rozohrané, nehral som zle, súper však hral vynikajúco, nedal mi veľa šancí. Ku koncu sezóny je človek už dosť unavený, Bratislava bola pre mňa z turnajových možností najbližšie, preto som si ju vybral. Žiaľ, veľmi sa mi tu nedarí," uviedol pre oficiálnu stránku turnaja 21-ročný český ľavák, ktorý hral v Bratislave tretí raz - v roku 2011 vypadol v prvom kole, 2013 v druhom.
      

Pre Veselého, ktorého v Bratislave sprevádzal slovenský kondičný tréner Jozef Ivanko, bol Slovak Open posledným turnajom sezóny. V nej dosiahol v lete kariérne maximum - 66. miesto v rebríčku. Vlani ho ATP ocenila titulom "Hviezda zajtrajška." Práve z bratislavského turnaja si pred rokom medzi dvoma kolami odskočil prevziať cenu do Londýna. "Aj tohto roku moja výkonnostná krivka mierne stúpa, ale so sezónou nie som spokojný." V Bratislave ešte Veselý pokračuje vo štvorhre. Dustov uviedol, že si spočiatku ťažko zvykal na povrch: "Bolo to pre mňa dosť rýchle, ale postupne som sa rozohral a potom mi už všetko fungovalo. Cítil som sa v pohode."     
      
      

dvojhra - 1. kolo:      

Farrukh Dustov (Uzb.) - Jiří Veselý (1-ČR) 3:6, 6:3, 6:4,

Viktor Troicki (8-Srb.) - Mate Delič (Chor.) 6:7 (2), 6:1, 6:4,

Iľja Marčenko (Ukr.) - Filip Veger (Chor.) 7:6 (6), 6:3,

Igor Sijsling (4-Hol.) - Yannick Maden (Nem.) 6:2, 7:6 (4)
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona