Slovak Open: Martin prehral v prvom kole s Pavláskom

NETKY.SK • 10 November 2016, 08:59 • 2 min
Slovak Open: Martin prehral v prvom kole s Pavláskom

BRATISLAVA - Slovenskí daviscupoví reprezentanti Lukáš Lacko a Andrej Martin vypadli už v 1. kole dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Lacko ako siedmy nasadený podľahol Ukrajincovi Sergijovi Stachovskému v dvoch setoch 5:7, 6:7 (4) a neobháji vlaňajšie finále.

slovakia

left justify in out

Martin nestačil na turnajovú trojku Čecha Adama Pavláska po setoch 2:6, 6:7 (4). V osemfinále sa tak z domácich hráčov predstaví iba Norbert Gombos.

 

Dvojnásobný víťaz podujatia Lacko nenašiel počas celého zápasu recept na podanie súpera a jediný ponúknutý brejkbal nevyužil. O osude prvého dejstva rozhodla jedenásta hra, keď slovenský tenista za stavu 5:5 prehral svoj servis a po štyridsiatich minútach jeho súper potvrdil zisk setu. V druhom si obaja hráči držali podanie a na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal navrch Stachovskij.

 

Lacko prehral s Ukrajincom prvýkrát až vo štvrtom vzájomnom dueli. "Odservoval jeden zo svojich najlepších zápasov v sezóne, percentuálne i umiestnením. Ja si myslím, že som nezahral nič zle a v tom jednom prípade, keď ma brejkol, mu to trikrát padlo so šťastím na čiaru a jedenkrát cez pásku. Jednoducho mu vyšiel zápas, taký je niekedy tenis," zhodnotil svoj výkon Lacko. "Pre mňa je momentálne dôležité byť zdravý a dobre sa pripraviť na ďalšiu sezónu. Keď budem hrať takýto level a ešte k tomu niečo pridám, tak sa dostanem v rebríčku naspäť tam, kde by som mal byť."

 

V Bratislave štartoval Lacko už trinástykrát vo svojej kariére, turnaj vyhral v rokoch 2011 a 2013. V prvom kole vypadol naposledy ešte v roku 2008, pripomenula oficiálna stránka podujatia tennisslovakopen.sk. Vlaňajšie finále už neobháji a tak sa v online vydaní svetového rebríčka prepadol zo 112. priebežne až na 126. pozíciu.

 

Andrej Martin hral v prvom sete s Pavláskom vyrovnanú partiu iba do stavu 2:2. V nasledujúcich dvoch hrách neuhral ani fiftín a jeho súper bez problémov ukoristil úvodné dejstvo. Pavlásek mal navrch aj na začiatku druhého setu, keď si po brejku v tretej hre vypracoval náskok 3:1. Martin ešte dokázal odpovedať a otočil na 5:4 zo svojho pohľadu, tajbrejková koncovka ale už patrila českému hráčovi.

 

"Bol to pre mňa posledný turnaj sezóny a chcel som dať do toho všetko. Bohužiaľ mi to nevyšlo. Nevedel som sa dostať do rytmu od základnej čiary a robil som veľmi veľa chýb z forhendu, čo je pre mňa zvyčajne silná stránka. Dnes mi to vôbec nefungovalo podľa predstáv a tak to aj dopadlo. Trochu som sa 'chytal' v druhom sete a s troškou šťastia som to ešte mohol otočiť. Na harde sa stále trochu hľadám, antuku mám radšej. Budem pracovať na tom, aby som sa pred novou sezónou zlepšil," uviedol Martin.

 

Talentovaný slovenský tenista Tomáš Líška prehral ako držiteľ voľnej karty v prvom kole s Denisom Istominom z Uzbekistanu za 77 minút v dvoch setoch 6:7 (3), 1:6. Osemnásťročný člen NTC držal pri svojej premiére na turnaji s favoritom krok v celom prvom sete. Tajbrejk potom vyšiel lepšie Istominovi, ktorý v druhom dejstve už na dvorci jednoznačne dominoval. Líška ukončil zápas dvojchybou, v celom dueli sa dostal k jedinému brejkbalu a nepremenil ho.

 

dvojhra - 1. kolo:

Sergij Stachovskij (Ukr.) - Lukáš LACKO (7-SR) 7:5, 7:6 (4), Adam Pavlásek (3-ČR) - Andrej MARTIN (SR) 6:2, 7:6 (4), Denis Istomin (Uzb.) - Tomáš LÍŠKA (SR) 7:6 (3), 6:1

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona