Slovak Open: Gombos zdolal v derby Kovalíka, Klein prehral s Copilom

NETKY.SK • 9 November 2016, 10:28 • 2 min
Slovak Open: Gombos zdolal v derby Kovalíka, Klein prehral s Copilom

BRATISLAVA - Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open.

slovakia

left justify in out

V atraktívnom derby zdolal ôsmeho nasadeného krajana Jozefa Kovalíka 6:7 (2), 7:6 (5) a 6:4 a upravil vzájomnú bilanciu s kolegom z daviscupového tímu už na 4:0.

 

V úvodnom sete si obaja hráči suverénne vyhrávali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom dominoval Kovalík. Aj o osude druhého dejstva rozhodla skrátená hra. V nej mal tentokrát navrch Gombos, ktorý po forhendovom winneri premenil za stavu 6:5 druhý setbal.

 

V treťom dejstve sa víťaz challengeru vo francúzskom Breste po rýchlom brejku ujal vedenia 3:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi vo štvrtok proti Nemcovi Cedrikovi-Marcelovi Stebemu, ktorý si poradil s Talianom Thomasom Fabbianom 6:3, 7:5. Ďaľší Slovák Lukáš Klein prehral ako držiteľ voľnej karty s Rumunom Mariusom Copilom 6:7 (4), 3:6.

 

Gombos označil zápas s Kovalíkom za veľmi náročný. "Vedel som, že to bude ťažký a vyrovnaný duel. Jojo má najlepšiu sezónu v kariére. Trénuje v NTC rovnako ako ja a povrch, ktorý je v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi predsa len pomalší, mu vyhovuje Celý zápas bol o returne. Poldruha setu som sa na príjme nevedel chytiť, veľmi mi pomohol úspešný tajbrejk. Dôležité bolo, že hneď v úvode tretieho setu som ho brejkol a potom som to už doservoval. Derby sú vždy špecifické. Fanúšikovia sú rozdelení na dva tábory a priateľstvo ide v takýchto zápasoch bokom."

 

Kovalíka mrzelo, že ani na piaty pokus neprešiel v Bratislave cez prvé kolo. "Prehra ma bolí, pretože to bol opäť veľmi tesný trojsetový zápas. Rozhodlo pár loptičiek. Noro v treťom sete lepšie podával i returnoval, v dôležitých momentoch zahral kvalitné údery."

 

dvojhra - 1. kolo:

Norbert GOMBOS (SR) - Jozef KOVALÍK (8-SR) 6:7 (2), 7:6 (5), 6:4, Marius Copil (Rum.) - Lukáš KLEIN (SR) 7:6 (4), 6:3, Cedrik-Marcel Stebe (Nem.) - Thomas Fabbiano (Tal.) 6:3, 7:5

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona