Slovak Open: Gombos presvedčivo postúpil do osemfinále dvojhry

NETKY.SK • 4 November 2014, 18:59 • 2 min
Slovak Open: Gombos presvedčivo postúpil do osemfinále dvojhry

BRATISLAVA - Domáci tenista Norbert Gombos zvíťazil v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na 15. medzinárodných otvorených majstrovstvách Slovenska ATP Challenger Tour Slovak Open v NTC v Bratislave (3. - 9. novembra, dotácia 85 000 + H, tvrdý povrch v hale) nad 22-ročným Damirom Džumhurom (104. vo svetovom rebríčku) z Bosny a Hercegoviny nasadeným ako šiestym za 60 minút 6:3, 6:2.

slovakia

left justify in out

Odplatil mu tri prehry z úrovne ITF Futures, všetky sa zrodili na antuke. Gombos už má istotu 9 bodov do hodnotenia a prémie 1460 eur brutto.

 

Dvadsaťštyriročný objav tohtoročnej slovenskej daviscupovej sezóny Gombos, 132. v renkingu, bude vo štvrtok v osemfinálovom 2. kole čeliť úspešnému z duelu českého kvalifikanta Pavla Štauberta s domácim držiteľom voľnej karty Filipom Horanským, takže do úvahy prichádza istota štvrťfinálového zastúpenia pre SR už v predstihu. 

 

"Tie tri predchádzajúce prehry s Džumhurom boli na antuke, na ktorej je lepším hráčom, lebo nepatrí medzi ´servismanov´. Do zápasu som šiel s presvedčením, že moja agresívna hra bude v NTC lepšia. Predsa len: v tomto prostredí trénujem, hrám zápasy aj Davis Cup. Cítim sa tu dobre. Snažil som sa sústrediť na svoj servis a všetko mi vychádzalo. Do ´en-té-céčka´ ma chodia povzbudzovať kamaráti, príbuzní, mám dobrý pocit z hry pred domácim publikom," povedal zverenec Borisa Borgulu Gombos pre web turnaja a dodal: "Pre mňa bolo najdôležitejšie vyhrať prvý zápas a teraz sa môžem koncentrovať na 2. kolo." 

 

Galantský rodák Gombos štartuje na tomto podujatí piaty raz vrátane dvoch kvalifikačných pokusov. V osemfinále bol už predvlani, nestačil v ňom na Nemca Björna Phaua. Minulý rok v 1. kole podľahol krajanovi Lukášovi Lackovi, napokon víťazovi turnaja. 

 

V Aegon aréne Národného tenisového centra teraz nasleduje duel dvoch držiteľov "wild card", hostiteľa Miloslav Mečířa ml. a Čecha Adama Pavláska. 

 

Dvojhra - 1. kolo: 

Norbert Gombos (SR) - Damir Džumhur (Bosna a Herc.-6) 6:3, 6:2 za 60 minút 

 

Predchádzajúce výsledky Norberta Gombosa na Slovak Open: 
2013: 1. kolo Lukáš Lacko (SR) 2:6, 4:6 
2012: 2. kolo (osemfinále) Björn Phau (Nem.) 6:4, 3:6, 2:6 
2011: nehral 
2010: 2. kolo kvalifikácie Sergej Betov (Biel.) 6:7 (4), 5:7 
2009: 1. kolo kvalifikácie Patrick Taubert (Nem.) 2:6, 4:6 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona