Slovak Open: Čepelová postúpila do osemfinále dvojhry v Trnave

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 09:28 • 2 min
Slovak Open: Čepelová postúpila do osemfinále dvojhry v Trnave

TRNAVA - Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila za 80 minút 4:6, 6:4, 6:4 nad 24-ročnou Rumunkou Andreeou Mitovou (116. v renkingu) nasadenou ako ôsmou v stredajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave (dotácia 100 000 USD, antuka).

slovakia

left justify in out

"Bol to boj. V prvom sete som nehrala dobre. Potom som sa dostala k akej - takej hre, ktorá stačila na víťazstvo. Z mojej strany to nebolo ideálne, ale som rada, že som to zvládla. Nastúpili sme proti sebe prvýkrát, Mitová hrá ´z ruky´ veľmi rýchlo. Snažila som sa ju rozbehať, ale keďže som sa necítila herne nejako dobre, tak to bol problém," povedala Čepelová pre empireslovakopen.sk.

Dvadsaťdvaročná Košičanka Čepelová, aktuálne 125. vo svetovom rebríčku WTA, bude vo štvrtok v osemfinále bojovať s krajankou s voľnou kartou Rebeccou Šramkovou, takže SR má v predstihu istotu zastúpenia vo štvrťfinále.

 

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová štartuje na tomto podujatí piaty raz a konečne zlomila svoje miestne "prekliatie": v rokoch 2009, 2011, 2013 aj 2015 sa totiž lúčila hneď v úvodnom kole. V sezónach 2011 a 2013 si zahrala vo finále trnavskej štvorhry po boku krajaniek Lenky Wienerovej, resp. Karolíny Schmiedlovej.

"Nemyslela som na to, že som tu v minulosti prehrávala. Budem sa snažiť podať čo najlepší výkon v ďalšom zápase proti Rebecce," skonštatovala Čepelová na margo svojej predchádzajúcej bilancie v Trnave.

Dvojhra - 1. kolo:
Jana Čepelová (SR) - Andreea Mitová (Rum.-8) 4:6, 6:4, 6:4 za 140 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona