Slovák obžalovaný z novoročnej vraždy v českej metropole vinu popiera

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 17:39 • 2 min
Slovák obžalovaný z novoročnej vraždy v českej metropole vinu popiera

PRAHA - Na Mestskom súde v Prahe sa začal proces so Slovákom Eduardom K. (44), ktorý podľa žaloby na Nový rok v českej metropole bodol nožom a zhodil z balkóna svojho kumpána z alkoholového posedenia. Informáciu priniesol dnes internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný, proti ktorému svedčil dnes v súdnej sieni tretí z partie, ukrajinský občan Vasil Kapralik, odsúdený za neoznámenie trestného činu, však vinu popiera.
     

Slovák však kontroval slovami: Mení neustále svoje výpovede.
     

Na novoročnej oslave v byte slovenského občana, na ktorú sa ďalší dvaja účastníci vlastne pozvali takpovediac sami, sa konzumovalo pivo, hruškovica i víno. Krv tiekla najskôr z nosa neskoršej obete po tom, čo ju v skorých ranných hodinách napadol hostiteľ. Atmosféra bola dusná a vyvrcholila útokom nožom, ktorého čepeľ obeť zasiahla pod lopatkou. Keď sa nešťastník v snahe uniknúť ocitol na balkóne, obžalovaný bývalý absolvent vojenskej školy a člen ochrany v supermarkete za ním vybehol a zhodil ho do 15-metrovej hĺbky.
     

Napadnutému nepomohol ani rýchly zásah privolaných zdravotníkov.
     

Eduard K. dnes v súdnej sieni tvrdil, že obeť sa dobrovoľne rozhodla skočiť z balkóna. Potýčku, ktorá tomu predchádzala, síce obžalovaný priznal, poprel však, že by sa zosnulého čo len dotkol, a dodal, že bol z jeho činu prekvapený. V prípade potvrdenia viny súdom hrozí slovenskému občanovi nepodmienečný trest odňatia slobody na 10-18 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona