Slovák objavil v obchode Google Play podvodnú Ethereum aplikáciu

NETKY.SK • 22 August 2018, 13:30 • 2 min
Slovák objavil v obchode Google Play podvodnú Ethereum aplikáciu

BRATISLAVA – V obchode Google Play sa nedávno objavila ďalšia podvodná aplikácia Ethereum. Na podozrivú aplikáciu upozornil Slovák.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lukáš Štefanko zo Slovenska objavil na Google Play podvodnú aplikáciu "Ethereum", ktorá sa mala dať kúpiť za 334,99€ (388 USD).

 

V pondelok 20.augusta Štefanko na svojom Twitteri napísal, že nákup tejto aplikácie nie je to isté ako nákup kryptomeny Ethereum. Podľa jeho slov ide o krypto podvod s cieľom uviesť používateľov do omylu tým, že napodobňuje digitálnu menu Ethereum, ktorá sa aktuálne obchoduje za 285 dolárov.

 

img

 

Podvodná aplikácia, ktorej popis Google Translate preložil ako "len Ethereum", bola vyvinutá spoločnosťou Google Commerce Ltd. a od augusta 2017 si ju kúpilo viac ako 100 ľudí. To, že ide o podvod, potvrdzuje aj fakt, že aplikácie, ktoré vyvíja Google, nájdete v obchode Google Play od spoločnosti Google LLC. Podovodná aplikácia už nie je v obchode Google Play dostupná.

 

Dňa 27. júla spoločnosť Google zakázala vo svojom obchode aplikácie na ťaženie kryptomien, povolené zostali iba tie aplikácie, ktoré umožňujú ťaženie kryptomien na diaľku. Napriek tomuto zákazu sa v obchode Google Play stále objavujú viaceré aplikácie, ako napríklad JSEcoin, ktoré toto nariadenie porušujú. Vývojári spoločnosti Google majú na odstránenie 30 dní od dátumu, kedy došlo k zmene pravidiel.

 

img

 

Google ešte v apríli zakázal všetky rozšírenia pre prehliadač Chrome, ktoré ťažili kryptomeny. V marci sa spoločnosť pridala k Facebooku a zakázala všetky reklamy súvisiace s kryptomenami, čo malo údajne výrazne ovplyvniť celý trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies