Slovák Martin Bandžák vyhral fotografickú súťaž Czech Press Photo

NETKY.SK • 11 Október 2010, 11:44 • 2 min
Slovák Martin Bandžák vyhral fotografickú súťaž Czech Press Photo

Slovák Martin Bandžák vyhral fotografickú súťaž Czech Press Photo

slovakia

left justify in out

Slovenský fotograf Martin Bandžák sa v ČR stal víťazom fotografickej súťaže Czech Press Photo za fotografiu dievčaťa zraneného pri zemetrasení na Haiti. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Mediafax.
      Súťaže sa zúčastnilo 299 fotografov.
      Konečnému verdiktu predchádzala búrlivá diskusia jednotlivých členov poroty. Napokon sa porotcovia zhodli na tom, že sila víťaznej fotografie spočíva v jej jednoduchosti. Obraz je podľa nich ohromujúci a na prvý pohľad silne pôsobivý, uvádza Mediafax.
      "Je lakonický a súčasne ironický. Ukážka bolesti nevinnej obete prírodnej katastrofy. Citovosť snímky nedovoľuje zabudnúť nielen na túto tragickú udalosť, ale na všetko drastické, čo nasledovalo potom, i na ľudí, ktorí doteraz trpia," uviedli porotcovia v oficiálnom zdôvodnení svojho rozhodnutia.
      Medzinárodná porota 16. ročníka súťaže vyberala zo 4236 fotografií.
      Víťaz získal okrem ocenenia s názvom Krištáľové oko i odmenu 120.000 českých korún (4900 eur).
      Presný názov Bandžákovej fotografie je Dievča hospitalizované v nemocnici so zraneným okom a tvárou pri zemetrasení. Vznikla vo februári v haitskej metropole Port-au-Prince.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona