Slovák Marcinko je lídrom kanadského bodovania v českej extralige. Dôležitejšie sú body tímu, tvrdí

NETKY.SK • 11 September 2017, 13:59 • 2 min
Slovák Marcinko je lídrom kanadského bodovania v českej extralige. Dôležitejšie sú body tímu, tvrdí

TŘINEC - Slovenský hokejista Tomáš Marcinko je po 2. kole najvyššej českej súťaže na čele produktivity.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný útočník v službách tímu HC Oceláři Třinec má na svojom konte 5 bodov za 4 góly a jednu asistenciu. Marcinko sa uviedol dvoma presnými zásahmi najskôr v úvodnom piatkovom stretnutí na ľade úradujúceho majstra z Brna. Dokonca sa stal autorom prvého gólu v českej extralige v sezóne 2017/2018, keď prekonal svojho krajana Mareka Čiliaka už v 34. sekunde.

 

Třinec však napokon prehral v samostatných nájazdoch 4:5. Rovnakú gólovú nádielku uštedril Marcinko v nedeľu Plzni, pričom pridal aj asistenciu. Tentokrát jeho tím zvíťazil 5:2. "Dôležité sú tri body. Tak, ako sme v prvom kole dva stratili, o to viac si ceníme tieto tri. Plzeň potvrdila, že v tejto sezóne bude ťažkým súperom," uviedol pre hokej.cz Marcinko.

Aj keď ho individuálne štatistiky tešia, zaujíma ho predovšetkým bodový zisk celého tímu. "Pravdu povediac, ja sa na to takto nepozerám. Som vďačný za každý gól, ale v prvom kole som tiež skóroval dvakrát a prehrali sme, čiže to bolo absolútne zbytočné. Ak nemáte na konte výhru, tak sú vám góly, asistencie a individuálne body na nič. Nie, že by som si ich necenil, ale víťazstvá sú vždy dôležitejšie," podotkol Marcinko, ktorý uplynulú sezónu odohral v drese čínskeho účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Červená hviezda Kchun-lun.

Pre Marcinka pôsobenie v českej extralige nie je novinkou. Pred angažmánom v KHL pôsobil dve sezóny v drese Pardubíc. V minulosti hral aj v zámorskej AHL za Bridgeport, vyskúšal si tiež švédsku SHL (MODO Hockey). Na Slovensku hral za HC Košice. Slovensko reprezentoval na MS 2014 a 2016 či ZOH 2014, účasť na tohtoročnom svetovom šampionáte mu zahatali zdravotné problémy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies