Slovak Lines prepravil vlani v autobusoch do Viedne približne dva milióny ľudí

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 10:21 • 2 min
Slovak Lines prepravil vlani v autobusoch do Viedne približne dva milióny ľudí

BRATISLAVA - Autobusový dopravca Slovak Lines prepravil v roku 2017 na linke medzi Bratislavou a Viedňou približne dva milióny cestujúcich.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s predchádzajúcim to podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Petra Sádovského znamenalo nárast o asi 10 %.

 

"Táto linka dlhodobo rastie. Je určite perspektívna," konštatoval Sádovský. Bratislava a Viedeň majú podľa neho k sebe stále bližšie a tento trend bude zrejme pokračovať.

 

Veľmi dobrou správou je podľa Sádovského aj to, že sa na viedenskom letisku zrejme postaví tretia pristávacia dráha. "To znovu zvýši význam viedenského letiska aj pre Bratislavčanov," zhodnotil.

 

Dopravca považuje túto linku za strategickú a prevádzkuje na nej autobusy každú hodinu. Na trase je výrazná konkurencia viacerých autobusových dopravcov. Aj pre silný konkurenčný boj podľa Sádovského poklesli ceny na tejto linke za niekoľko posledných rokov možno až o 40 %.

 

Čo sa týka rozvoja autobusových liniek, dopravca podľa Sádovského skúma možnosti okolia Bratislavy a západného Slovenska. "Do Rakúska prevádzkujeme štyri linky a neustále sa zaoberáme tým, či by sme vedeli ponúknuť aj ďalšie služby," dodal Sádovský. Hovoril o možnosti väčšej podpory cestovného ruchu či pravidelného dochádzania medzi Slovenskom a Rakúskom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies