Slovák, ktorý zapríčinil evakuáciu Európskeho parlamentu, ostáva vo väzbe

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 11:13 • 2 min
Slovák, ktorý zapríčinil evakuáciu Európskeho parlamentu, ostáva vo väzbe

BRUSEL - Slovák, ktorého približne pred mesiacom zadržali v Bruseli, ostáva vo väzení. Pre agentúru SITA to potvrdilo Tlačové oddelenie Prokuratúry mesta Brusel.

slovakia

left justify in out

"Súd potvrdil jeho zadržanie 6. marca. Rozhodnutie opäť prehodnotia v apríli," uviedla prokuratúra. Vyšetrovanie prípadu pokračuje, na žiadosť sudcu nemôže prokuratúra poskytnúť žiadne ďalšie informácie. Podľa informácií hovorcu slovenského Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Petra Stana, zadržaný Slovák Slovensko o pomoc nepožiadal, ani nereflektoval ponuku o pomoc.

 

Pre podozrivé vozidlo zaparkované v blízkosti komplexu európskych inštitúcií v Bruseli museli policajti 2. februára uzavrieť ulicu Montoyer a zo štyroch budov evakuovali asi 500 zamestnancov Európskeho parlamentu (EP). K podozrivému autu vyslali robota, aby preskúmal, či sa v ňom nenachádzajú výbušniny.

 

Polícia následne zadržala majiteľa auta oblečeného v maskáčoch, ktorý sa správal podozrivo. Vo vozidle našli malú strelnú zbraň a motorovú pílu, žiadna výbušnina v ňom však nebola. Muža identifikovali ako Slováka narodeného v roku 1982. Obvinili ho z vlastníctva nelegálnej zbrane a z vyhrážania sa útokom. Slovák polícii povedal, že do parlamentu prišiel, aby sa stretol s jeho predsedom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies