Slovák, ktorý v Česku surovo prepadával seniorov, pôjde na 14 rokov do väzenia

NETKY.SK • 16 Február 2017, 15:09 • 2 min
Slovák, ktorý v Česku surovo prepadával seniorov, pôjde na 14 rokov do väzenia

PRAHA - Slovákovi Jurajovi Zajacovi uložili v Českej republike za sériu lúpežných prepadnutí 14-ročný trest odňatia slobody. Verdikt potvrdil dnes pražský vrchný súd, čím zamietol odvolanie obžalovaného. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Dnešným verdiktom tak nadobudol právoplatnosť novembrový rozsudok Krajského súdu v Ústí nad Labem. Zajac, ktorý v tomto meste pred rokom a pol prepadával a okrádal najmä seniorov, sa obhajoval tvrdením, že nič nespáchal, a vinu sa snažil zvaliť na svojho brata.

 

Osem z deviatich prepadnutí sa odohralo od 14. novembra 2015 do 5. januára 2016. Zajac si zakaždým vyhliadol obeť v centre Ústí nad Labem, pričom išlo o starších ľudí vo veku 66-90 rokov.

 

Svoje obete napádal surovo zozadu, útočil väčšinou päsťou na hlavu. Prepadnutí takmer zhodne vypovedali, že dostali ranu do hlavy, potom stratili vedomie, a keď sa prebrali, chýbali im veci a peniaze. Deviatou Zajacovou obeťou bol opitý mladík.

 

"Tých ľudí je mi ľúto, sú to predsa len starší ľudia, ale ani jedného trestného činu som sa nedopustil," vyhlásil dnes Zajac.

 

"Nechcem hádzať vinu na svojho brata, ale dôkazy svedčia proti nemu, a nie proti mne. Tieto skutky som nespáchal," dodal odsúdený Slovák podľa serveru Novinky.cz.

 

Zajac svojimi lúpežami získal niekoľko tisíc českých korún, liečebné náklady obetí však dosiahli vyše 1,5 milióna korún (55.500 eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies