Slovák, ktorý bol aktérom prepadu inšpektora, dostal pol roka navyše

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 18:48 • 2 min
Slovák, ktorý bol aktérom prepadu inšpektora, dostal pol roka navyše

VIEDEŇ - Na šesť mesiacov navyše odsúdili dnes vo Viedni medzičasom 36-ročného Slováka, ktorý sa nechal v roku 2011 najať, aby spoločne so štyrmi neidentifikovanými komplicmi zmlátil suspendovaného šéfinšpektora viedenskej polície. Muža ešte v januári 2012 odsúdili na tri roky väzenia, pri vynesení dnešného rozsudku zohľadnili jeho odsúdenie za lúpežné ozbrojené prepadnutie na Slovensku na štyri roky a osem mesiacov väzenia.

slovakia

left justify in out

Objednávateľku trestného činu, ktorou bola istá päťdesiatnička, rodáčka z Ruska, odsúdili v januári 2012 za navádzanie k zločinu a podvod  na päťročný trest odňatia slobody nepodmienečne. Medzičasom je táto žena na slobode.
     

Na začiatku príbehu stála pôžička policajného inšpektora žene vo finančnej tiesni, za ktorú však požadoval úžernícky úrok. Údajne chcel za asi 20.000 eur 17-percentný úrok mesačne. Keď sa inšpektor dôrazne dožadoval vrátenia svojich peňazí, pozvala ho Ruska domov a tam ho usmernila do spálne. Skôr než sa prekvapený šéfinšpektor posadil na posteľ, prepadli ho maskovaní muži. Napriek snahe brániť sa bol voči presile bez šancí. Napokon si musel kľaknúť, vyprázdniť vrecká a odovzdať náramkové hodinky. Na vystrašeného policajta potom jeden z útočníkov namieril zbraň. Obeť útoku sa rozhodla pre krajné riešenie a odvážnym skokom cez sklenené uzavreté dvere na terasu sa pokúsila o útek. Muži ho však dostihli a vrátili do objektu. Napokon záchranárov alarmovali susedia, ktorí si všimli nezvyčajne divokej scény.
     

Odsúdený Slovák je jediným, koho sa rakúskej polícii podarilo z tohto "komanda" identifikovať. Osudným sa mu stali gumové rukavice, ktoré zanechal na mieste činu a na základe ktorých sa ho podľa DNA podarilo identifikovať po spáchaní lúpežného prepadnutia v SR. Vlani v decembri potom slovenská strana vydala identifikovaného na trestné stíhanie v Rakúsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies