Slovák Ivan podpísal profesionálnu zmluvu so Sampdoriou Janov

NETKY.SK • 24 December 2014, 11:51 • 2 min
Slovák Ivan podpísal profesionálnu zmluvu so Sampdoriou Janov

JANOV - Slovenský futbalista David Ivan podpísal štvorročnú profesionálnu zmluvu s klubom talianskej Serie A Sampdoria Janov.

slovakia

left justify in out

V mládežníckom tíme Sampdorie je od leta 2011, v súčasnosti je kapitánom rezervného mužstva "primavera" a už trénuje aj so seniorským A-družstvom. Čoskoro dvadsaťročný stredopoliar zatiaľ býva v ubytovacom zariadení Sampdorie, od leta si chce nájsť vlastný apartmán.

 

Najbližšie ho čaká dôležitý polrok, v ktorom sa rozhodne o jeho ďalšej kariére. Tréner Siniša Mihajlovič ho môže ponechať v prvom tíme, ale aj poslať na hosťovanie do nižšej súťaže. "Podpísal som profesionálnu zmluvu do roku 2019, s ktorou som spokojný. Je len na mne a na mojich športových výkonoch, aby som presvedčil a vybojoval si miesto v A-tíme. Je známe, že prechod k dospelým je značný skok, a to najmä v takej súťaži ako Seria A, ale postupnými krokmi by som to raz chcel dosiahnuť," povedal v rozhovore pre nitra.sme.sk Ivan, ktorý by si chcel vybojovať miesto v tíme Slovenska do 21 rokov. Zatiaľ prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami, naposledy bol v mužstve do 20 rokov. 

 

Ocenením jeho kvalít je aj kapitánska páska v rezervnom mužstve. "Od môjho príchodu do Sampdorie mi bolo jasné, že chcem napredovať vo futbale a zlepšovať sa v reči. To sa mi, zdá sa, aj podarilo, pretože vo futbale prišiel úspech hneď v úvodnej sezóne v podobe zisku titulu a v taliančine komunikujem už plynulo. Už pred rokom som bol asistentom kapitána a tento rok som sa už stal kapitánom ja. Je to zodpovedná úloha v tíme a keďže si ma tréner zvolil, tak zrejme mám jeho dôveru," tvrdí Ivan pre nitra.sme.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona