Slovák Demjan najlepším útočníkom a hráčom sezóny v Poľsku

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 15:56 • 2 min
Slovák Demjan najlepším útočníkom a hráčom sezóny v Poľsku

VARŠAVA - Slovenský útočník v službách poľského futbalového klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala Róbert Demjan získal v práve skončenej sezóne najvyššej tamojšej súťaže Ekstraklasy trojnásobný honor. Na slávnostnom večeri Gala Ekstraklasy venovanému súťažnému ročníku 2012/2013 vo Varšave si tridsaťročný zakončovateľ prevzal ceny pre kráľa strelcov, najlepšieho útočníka a hráča sezóny.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo o držiteľovi trofeje pre kráľa strelcov sa rozhodlo vopred na futbalových ihriskách, kde sa Demjan v uplynulej sezóne gólovo presadil štrnásťkrát, zostávajúce dve ocenenia rodáka z Levíc príjemne prekvapili. "Vôbec som neočakával, že by som mohol uspieť aj v ostatných kategóriách. Išiel som na Gala Ekstraklasy s tým, že si prevezmem cenu pre kráľa strelcov a pôjdem domov. Napokon som bol na pódiu trikrát. Veľmi sa z toho teším, je to pekný úspech," povedal Demjan v rozhovore pre špecializovaný portál profutbal.sk.

Demjan pomohol Podbeskidzie Bielsko-Biala presnými zásahmi k zachovaniu prvoligovej príslušnosti pre nasledujúcu sezónu, klub obsadil v ročníku 2012/2013 štrnástu priečku a skončil v tabuľkovom poradí o jediný bod pred dvojicou Ruch Chorzów - GKS Belchatów. "Čierny Peter" zostal v rukách GKS Belchatów, druhým zostupujúcim sa stala na šiestom mieste klasifikovaná Polonia Varšava, ktorá nezískala licenciu pre nasledujúcu sezónu.

Rodák z Levoče Demjan (nar. 26. októbra 1982) má platný kontrakt s Podbeskidzím do konca tejto sezóny. V minulosti pôsobil v Trebišove, Púchove, Trenčíne a českej Viktorii Žižkov, kde ho viedol súčasný tréner A-mužstva slovenskej reprezentácie Stanislav Griga. Koncom mája potvrdil Demjanov agent Michal Holeščák, že o služby jeho klienta sa zaujíma viacero klubov vrátane čerstvého poľského šampióna Legie Varšava, Wisly Krakov, ŠK Slovan Bratislava, ale spomenul tiež ponuky z Turecka, Izraela, Ukrajiny, Holandska, Švajčiarska a druhej najvyššej nemeckej súťaže. "Zatiaľ ešte nemáme nič uzavreté. Teraz odchádzame na dovolenku, takže moja ďalšia budúcnosť sa zrejme vyjasní až po návrate," uzavrel pre spomenutý portál Demjan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies